Sedanul electric Polestar 2 a ajuns pe linia de asamblare la uzina din Luqiao, China

24 Martie 2020, 13:24
Denis Godorozea
Sedanul electric Polestar 2, prezentat în premieră monială acum un an la Salonul Auto de la Geneva, tocmai a intrat pe linia de producţie la uzina chinezilor din Luqiao. În câteva zile vor demara livrările sedanului, primului model 100% electric din gama Polestar.
Uzina Polestar din Luqiao a fost inaugurată în China la finalul lunii august 2019, primul model ajuns pe linia de asamblare de acolo fiind coupe-ul plug-in hybrid Polestar 1. Acum acesta este acompaniat de sedanul 100% electric Polestar 2. Chinezii mizează mult pe noul model electric, or comparativ cu primul model din gamă, acesta va fi produs într-o serie mai mare, iar noua uzină din China este capabilă să producă anual 500 mii automobile. Din acest număr o bună parte va fi livrată peste hotarele ţării, iar Polestar 2 se pregăteşte de debutul comercial şi pe piaţa europeană.
Amintim că Polestar 2 are la bază platforma modulară CMA a celor de la Volvo, proiectată pentru automobile compacte şi care stă la baza crossover-ului Volvo XC40, dar şi modelelor Lynk&Co şi câtorva modele din gama Geely. Sedanul este propulsat de două motoare electrice ce livrează cumulativ 408 CP şi 660 Nm, fiind alimentate de la o baterie de 78 kWh. Constructorul promite o autonomie de circa 500 kilometri pentru Polestar 2, calculată conform standardului WLTP.
0
577
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!