Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sedanul electric Polestar 2 a ajuns pe linia de asamblare la uzina din Luqiao, China

24 Martie 2020 - 13:24
Denis Godorozea
Sedanul electric Polestar 2, prezentat în premieră monială acum un an la Salonul Auto de la Geneva, tocmai a intrat pe linia de producţie la uzina chinezilor din Luqiao. În câteva zile vor demara livrările sedanului, primului model 100% electric din gama Polestar.
Uzina Polestar din Luqiao a fost inaugurată în China la finalul lunii august 2019, primul model ajuns pe linia de asamblare de acolo fiind coupe-ul plug-in hybrid Polestar 1. Acum acesta este acompaniat de sedanul 100% electric Polestar 2. Chinezii mizează mult pe noul model electric, or comparativ cu primul model din gamă, acesta va fi produs într-o serie mai mare, iar noua uzină din China este capabilă să producă anual 500 mii automobile. Din acest număr o bună parte va fi livrată peste hotarele ţării, iar Polestar 2 se pregăteşte de debutul comercial şi pe piaţa europeană.
Amintim că Polestar 2 are la bază platforma modulară CMA a celor de la Volvo, proiectată pentru automobile compacte şi care stă la baza crossover-ului Volvo XC40, dar şi modelelor Lynk&Co şi câtorva modele din gama Geely. Sedanul este propulsat de două motoare electrice ce livrează cumulativ 408 CP şi 660 Nm, fiind alimentate de la o baterie de 78 kWh. Constructorul promite o autonomie de circa 500 kilometri pentru Polestar 2, calculată conform standardului WLTP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter