Studenţii Skoda Academy pregătesc un nou proiect incendiar: Scala va deveni un roadster

20 Martie 2020, 14:31
Denis Godorozea
Studenţii din cadrul Skoda Academy pregătesc un nou proiect. De această dată tinerii au ales să modifice proaspătul hatchback Skoda Scala, care va fi transformat de entuziaşti într-un roadster arătos cu iz de performanţă. Deocamdată au fost publicate primele schiţe cu noul proiect, iar prototipul va fi prezentat publicului în vara acestui an.
În cadrul proiectului participă 20 de studenţi din Mlada Boleslav, care cu forţele proprii vor modifica un hatch de serie Scala, ce urmează să devină un roadster agresiv cu elemente de caroserie şi design inspirat de la modelele de performanţă, precum Octavia RS. Deocamdată nu se cunoaşte numele proiectului, însă.
La bordul decapotabilei vor fi rezervate doar două locuri, pentru şofer şi pasager, iar portierele posterioare, cel de-al doilea rând de scaune şi plafonul vor fi eliminate în totalitate. Cel mai probabil, însă, studenţii nu vor pregăti şi un mecanism pentru acţionarea plafonului. Potrivit primelor schiţe, Scala roadster va prelua jantele versiunii de performanţă Octavia RS, dar va avea o bară de protecţie originală, cu difuzor integrat şi o terminaţie generoasă pentru sistemul de evacuare.
Programul Skoda Academy, în cadrul căruia studenţii au posibilitatea să-şi exerseze talentul în inginerie şi design a pornit în 2014. De atunci în fiecare an studenţii pregătesc concepte unice pe baza maşinilor de serie Skoda. Anul trecut studenţii au pregătit un pick-up pe baza crossover-ului Kodiaq, denumit Mountiaq.
0
1,252
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!