Tesla va construi o nouă uzină în SUA pentru producţia Cybertruck. Americanii caută o nouă locaţie

12 Martie 2020, 15:28
Denis Godorozea
Tesla pregăteşte teren pentru startul producţiei noului Cybertruck, primului pick-up electric din gama constructorului american. Cererea pentru electromobilele americane este, însă, în continuă creştere, iar astfel cei de la Tesla nu pot lansa producţia pe liniile existente, iar astfel se văd nevoiţi să construiască o nouă uzină special pentru producţia Cybertruck-ului.
Recent a fost dat startul producţiei crossover-ului compact Model Y, un model care de rând cu Model 3 este acum cel mai solicitat în gama americanilor. Capacitatea de producţie a uzinei americane nu este, însă, suficientă pentru a satisface cererea enormă pe piaţa americană, unde mai punem că cele două modele sunt extrem de solicitate şi pe pieţele europene şi în China. Pentru a acoperi cererea pieţelor externe Tesla a dispus construcţia unor noi uzine în China şi Germania, însă nici în acest caz nu se va regăsi loc pentru Cybertruck.
Noul pick-up electric Tesla poate fi precomandat acum, iar constructorul american raportează o cerere mult peste aşteptările companiei pentru Cybertruck, în doar câteva luni fiind acumulate zeci sau chiar sute de mii de comenzi. Astfel, a fost luată decizia de a construi o nouă uzină, special pentru Cybertruck, undeva în centrul SUA. Unul dintre statele unde ar putea fi localizată noua uzină este Texas, iar subiectul a fost supus votului şi dezbaterilor. Concomitent americanii vor să mărească producţia bateriilor.
0
1,227
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!