Top 10 filme pentru pasionaţi auto, pe care să le priveşti în #carantină

21 Martie 2020, 15:22
Ilie Toma
Da, cu toţii suntem impuşi să stă acasă în perioada asta, din cauza nenorocitei de pandemii. Dar noi, aici, la PiataAuto.md, ne-am gândit cum am mai putea să vă facem mai uşoară perioada asta de carantină!

Ca să ne fie tuturor mai uşor să respectăm aceste recomandări cruciale de stat în casă, am ales 10 filme bune de tot, bune mai ales pentru cei ce adoră maşinile, pe care să le priveşti în această perioadă de carantină. Şi n-am vrut să creăm o listă de filme clişeice şi arhi repetate peste tot, gen Transporter, sau Gone in 60 seconds. Cel mai probabil, le-aţi văzut. Cele 10 filme alese de noi sunt cu şanse mai mari ca să fie în nevizionate, cel puţin unele dintre ele, şi de asta noi zicem că lista de mai jos merită savurată! Apropo, sunt şi filme foarte noi în listă!

Iată care sunt acestea:

1. Rush (2013)
Unii dintre noi pot considera că uneori relatările care se aprofundează prea mult în motorsport nu sunt pe gustul oricărui pasionat auto. Dar asta se întâmplă pentru că foarte puţini au talentul de a relata o istorie din motorsport cu savoarea necesară, de a transmite palpitarea, suspansul, lupta pe muchie de cuţit asociată cu sporturile auto adevărate. Filmul ăsta e făcut şi regizat de cineva care are acest talent din belşug. E istoria renumită a lui Nikka Lauda, în rivalitatea sau cu James Hunt. Un film care se priveşte cu sufletul la gură, cap-coadă, şi care-ţi va rămâne întotdeauna în minte ca unul din cele mai bune pe care le-ai privit vreodată, dacă eşti câtuşi de puţin pasionat de maşini şi motoare!

2. Ford v Ferrari (2019)
Da, ăsta e unul din cele mai noi filme din această listă şi ţine din nou de motorsport, mai exact — nu de Formula 1, ci de legendara cursă de la Le Mans. Este o altă poveste regizată şi filmată cu mult talent, împachetată într-un film care te copleşeşte cu totul în atmosfera lui. E istoria luptei cu totul inegale a celor de la Ford cu veteranii de la Ferrari în cea mai dură cursă de pe planetă. Şi e o istorie adevărată. A imposibilului, pentru care s-a muncit eroic de oameni care trăiau pentru maşini, turaţii şi competiţii motorizate! Probabil unul din cele mai bune filme create vreodată pentru pasionaţii de maşini!

3. Overdrive (2017)
Overdrive a acel film din lista asta despre care e mult mai probabil să nu fi auzit niciodată. Dacă e aşa, atunci veţi avea parte de o descoperire fabuloasă. E despre doi fraţi, hoţi de maşini, şi echipa lor, care nimeresc într-o constrângere de a da o lovitură cu totul nebună în furtul unor vehicule cu totul superbe. Numai pentru faptul că-n filmul ăsta galopează pe coastele Franţei cele mai rare şi colecţionate modele de maşini din lume, precum Ferrari 250 GTO, filmul ar merita văzut. Dar, pe lângă asta, şi acţiunea lui te ţine într-un suspans continuu. Aşa că merită văzut numaidecât!

4. Baby Driver (2017)
Filmul ăsta e un mic dement, un pic clişeic la început, dar totodată cam întors adeseori în maniere mai puţin predictibile. Baby e numele eroului din film, care se întâmplă a fi un adevărat pilot de curse în care conduce, dar care are necesitatea de a asculta întotdeauna muzică în căşti, dată foarte tare, atunci când goneşte. De ce, dar şi în ce situaţii-limită îl poartă acţiunea filmului, aflaţi vizionându-l! Ah, da, şi coloana sonoră a filmului are o selecţie de muzică foarte bună!

5. Drive (2011)
Cu o asemenea denumire generalistă, sunt mari şansele că n-aţi văzut filmul până acum. Iar dacă vă plac filmele de acţiune mai noi, care implică maşini şi sunt şi filmate foarte intens, filmul vă va fi pe plac cu siguranţă. Eroul e un şofer-cascador, care e angajat să asigure filmări pentru cei de la Hollywood, însă, în afara orelor de muncă, mai preia comenzi pentru a-i transporta la viteze de curse pe cei ce au nevoie să se facă nevăzuţi foarte repede dintr-un loc anume. Treaba merge strună, până când un jaf la care este angajat merge cu totul diferit decât s-a planificat.

6. The Italian Job (1969)
Ei bine, în mod normal am fi pus aici renumitul film The Italian Job din 2003, cel cu cele 3 maşinuţe MINI din epoca modernă. E un film superb, fără îndoială. Şi în cazul puţin probabil în care nu l-aţi văzut încă, ar trebuie neapărat să-l vedeţi. Dar filmul din 2003 era un remake al unui alt film, făcut în 1969, despre care vorbim noi aici. N-o să vă vină să credeţi, dar în el protagonistele motorizate erau tot 3 exemplare Mini! Din alea clasice! Dacă sunteţi gata să acceptaţi vizionarea unui film ceva mai vechi, atunci filmul ar putea să vă dea o mare satisfacţie!

7. Need for Speed (2014)
În filmul ăsta, n-ar trebui să vă aşteptaţi la cine ştie ce scenariu foarte profund. E unul din acele filme care pune accent mai degrabă pe cursivitatea acţiunii, iar când vezi denumirea Need for Speed, e cumva evident că are legătură şi cu atmosfera acelui renumit joc video. Totuşi, în filmul ăsta aleargă nişte maşini senzaţionale şi toată acţiunea se învârte inevitabil în jurul setei de viteză, aşa că un pasionat auto l-ar putea sorbi oricum!

8. Tomorrow Never Dies (1997)
Da, e vorba de unul din filmele de renumita serie cu agentul 007, zis şi James Bond. De fapt, cam toate filmele cu James Bond ar merita puse în lista celor ce pot fi savurate cu plăcere de pasionaţii auto. Dar filmul ăsta are ceva special, mai ales pentru pasionaţii BMW. Cel mai important rol în are BMW Seria 7 din acei ani, după ea gonesc şi mai multe Mercedesuri, şi în general filmul e plin de acţiune pe patru roţi, mai ales în cea de-a doua parte a sa.

9. Mission Impossible: Fallout (2018)
Aici fanii BMW ar putea avea o nouă doză de acţiune, mult mai nouă. Dacă scenariştii lui James Bond aleg în zilele noastre să folosească mai mult maşinile grupului Jaguar Land Rover pentru filmele lor, atunci cei de la Mission Impossible au îndrăgit de-a binelea BMW-urile. Eu nu sunt un fan atât de înrăit al seriei Mission Impossible, pentru mine ea fiind mai mult o încercare a lui Tom Cruise de a se autoexprima din cauza visului său neîmplinit de a obţine rolul lui Bond, dar nu pot să neg că filmele astea chiar pun frumos în acţiune maşini. Iar în Fallout veţi avea plăcerea să vedeţi un BMW M5 de generaţie curentă, dar şi o motocicletă BMW — R nineT Scrambler. Drept că pe aceasta din urmă Ethan o distruge în doar câteva clipe...

10. Johnny English Strikes Again (2018)
Aţi văzut vreo unul din cele 3 filme din seria Johnny English? Cu Rowan Atkinson în rol principal, adică renumitul Mister Bean, filmele astea sunt create să-şi bată niţel joc de alte filme cu spioni, care se iau mult prea în serios. De genul lui Mission Impossible, sau chiar James Bond. Şi partea frumoasă e că toată parodia asta chiar e făcută cu mult umor savuros, de bun gust. În primele filme agentul Johnny English a avut parte chiar de un Rolls-Royce experimental, cu motor V16, creat de uzină special pentru acest film. Dacă nu le-aţi văzut pe primele două, priviţi-le neapărat! Dar ăsta e cel de-al treilea film, lansat în 2018, şi sunt extrem de mari şansele să nu-l fi văzut încă. Protagonistul motorizat e un clasic Aston Martin Vantage, dar mai apare şi un BMW i3 prin rol secundar, şi alte câteva picanterii ocazionale. Savuraţi o comedie de acţiune foarte bună!

BONUS:
F1: Drive to survive
Cele 10 titluri din lista de mai sus sunt toate filme, nu seriale. Însă drept bonus ne-am gândit să vă recomandăm neapărat şi super documentarul ăsta, creat de Netflix, în două sezoane. E despre Formula 1, în primul rând, şi despre luptele adevărate care se dau în acest sport. Dacă acele curse de F1 privite la televizor nu vă dau nici un suspans, ar trebui neapărat să priviţi filmul ăsta, pentru a înţelege mult mai bine ce înseamnă de fapt azi Formula 1, care sunt adevăratele mize şi lupte, cum se întâmplă lucrurile pe circuit, în boxe şi-n spatele cortinelor — şi aveţi mari şanse să începeţi a vedea Formula 1 dintr-o cu totul altă perspectivă, mult mai interesantă! Primul sezon a fost filmat despre anul calendaristic 2018, iar al doilea despre sezonul din 2019. Începeţi cu primul, va fi mult mai interesant!

Acestea fiind spuse, vă urăm vizionare plăcută şi o trecere cât mai uşoară prin perioada dificilă a carantinei pandemice!
0
28,060
GALERIE VIDEO (11 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!