Tot mai mulţi constructori auto mondiali anunţă sistări de producţie la uzinele din Europa

18 Martie 2020, 18:52
Denis Godorozea
Coronavirus Covid-19 a dat peste cap întreaga industrie europeană, inclusiv producţia auto. După ce Daimler şi Dacia au anunţat în dimineaţa zilei de azi pauze de producţie, până în seară mai mulţi constructori auto internaţionali cu uzine în Europa au venit cu comunicări similare.
Astfel, au anunţat că vor opri liniile de producţie europene BMW, Toyota şi Porsche. Bavarezii planifică să reia activitatea pe 19 aprilie, pe când niponii nu au anunţat o dată exactă a startului producţiei. Concomitent, Rolls-Royce a anunţat că va opri producţia la Goodwood pe două săptămâni, până la data de 23 martie. Cu un comunicat similar au venit cei de la Volvo, care opresc producţia la uzina din Belgia. În schimb, liniile de producţie a mărcii din Suedia vor funcţiona în regim normal.
La ora actuală în întreaga lume au fost înregistrate 209,912 cazuri de infectare cu coronavirus Covid-19. Boala a cauzat 8,283 decese, iar 82,779 persoane au fost vindecate (informaţii furnizate de Roylab Stats). Pandemia a afectat 180 ţări, inclusiv Republica Moldova, unde la ora actuală sunt confirmate 36 cazuri de infectare, un deces şi o persoană vindecată.
0
1,346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!