Toyota a amânat premiera noului SUV compact. Care este motivul şi când va avea loc debutul?

4 Martie 2020, 10:41
Denis Godorozea
Toyota a anunţat premiera unui SUV compact de serie, denumit B-SUV, pentru Salonul Auto de la Geneva, planificat pentru primele zile din luna martie a acestui an. Evenimentul auto internaţional nu a avut loc, însă, din cauza măsurilor întreprinse de autorităţile Elveţiei în vederea prevenirii răspândirii epidemiei de coronavirus. În acest context, mai mulţi constructori auto au anunţat premiere online pentru noile modele, care urmau să debuteze public la Geneva, însă nu şi Toyota — noul B-SUV nu a fost prezentat, iar niponii anunţă că premiera a fost amânată.

Cei de la Toyota nu au oferit informaţii despre motivele amânării premierei noului B-SUV, însă cel mai probabil niponii pregătesc un eveniment mai special pentru lansarea acestuia, aşa cum obişnuiesc în ultimii ani tot mai mulţi constructori auto. Pentru a atrage mai mult interes din partea publicului, constructorii organizează evenimente proprii, dedicate, unde prezintă noile modele, or o simplă lansare în mediul online nu este suficientă.
La ora actuală Toyota a publicat o singură imagine de teasing cu noul B-SUV, care nu oferă prea multe detalii despre designul maşinii, cu excepţia părţii posterioare, care pare a fi inspirată de la SUV-urile mai mari din gamă, în special RAV4 şi Highlander. Teaser-ul este, însă, mai informativ în ceea ce ţine de substratul tehnic — siglele de la posteriorul maşinii arată că SUV-ul va oferi cel puţin două tipuri de propulsie hibridă, cel de top fiind prefaţat pe prima imagine. Varianta respectivă va combina un motor termic, în cadrul sistemului hibrid clasic, fără prize de încărcare adiţionale, însă SUV-ul va avea două motoare electrice, unul dintre care va fi situat pe puntea spate în cadrul sistemului de tracţiune integrală i-AWD, care nu prevede o conexiune directă dintre cutia de viteze şi axul spate, acesta fiind acţionat exclusiv de un motor electric. Fiind, însă, un SUV compact şi accesibil, bazat pe noua generaţie Toyota Yaris, B-SUV va fi oferit şi cu un sistem hibrid incipient, cu un singur motor electric şi sistem de tracţiune pe puntea faţă. Nu este exclus că în gama motorizărilor se vor regăsi şi alte propulsoare.

Aşadar, aşteptăm premiera noii Toyota B-SUV. Niponii nu au dezvăluit data premierei, însă putem anticipa că aceasta va avea loc în cadrul unui eveniment special în Europa pe parcursul următoarelor săptămâni. Rămâneţi aproape pentru a descoperi în detaliu noul crossover nipon.
0
1,369
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!