Un angajat al uzinei AvtoVAZ din Rusia a fost testat pozitiv cu Covid-19! Ruşii nu opresc, însă, producţia

17 Martie 2020, 15:32
Denis Godorozea
Presa rusească a anunţat, cu referire la serviciul de presă Lada, că un angajat al uzinei AvtoVAZ din Toliatti a fost testat pozitiv cu coronavirus de tip nou Covid-19. Cei de la Lada nu planifică să oprească, însă, producţia şi declară a au întreprins toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei. Chiar şi aşa, producţia maşinilor în Rusia este oricum afectată de pandemia globală.
Astăzi autorităţile din Toliatti au anunţat 3 cazuri de infectări cu coronavirus de tip nou în oraş, unul dintre infectaţi fiind angajat al uzinei AvtoVAZ din regiune. Acesta s-a infectat după contactul cu o rudă revenită recent din Spania. În context, conducerea Lada a anunţat că ceilalţi angajaţi ai companiei, care au contactat cu persoana infectată, au fost testate iar rezultatul a fost negativ.

Astfel, cei de la Lada susţin că nu există motive pentru stoparea producţiei, iar angajaţii specializaţi execută regulat lucrări de dezinfectare pe teritoriul uzinei, zonele de agrement şi vestiare pentru a preveni răspândirea infecţiei. Uzina va fi, însă, afectată de pandemia globală, iar asta pentru că au fost perturbate livrările de componente pentru maşinile Lada produse în China, iar constructorul suferă acum de lipsă de componente. Dar şi acestea vor fi înlocuite cu componente autohtone.
0
1,240
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!