Un nou concept de la Hyundai: prototipul Prophecy prefaţează un viitor model electric de serie

5 Martie 2020, 17:44
Denis Godorozea
Hyundai prezintă noul concept Prophecy — un nou prototip "no name" care va fi uitat cu bine peste câteva zile, vor spune unii. Însă conceptele precedente şi însăşi denumirea noului model, care se traduce din engleză drept "profeţie" sau "prorocire", sugerează că acesta va avolua într-un model de serie, iar substratul tehnic este unul electric, apropiat la maxim de cel al viitorului model de serie. Până la urmă, chiar şi conceptul inspirat din Sci-Fi Hyundai Le Fil Rouge a evoluat în noua generaţie Sonata.
Sud-coreenii sunt printre puţinii constructori auto care au ales să creeze modele noi unice, care să nu să se ţină neapărat de un limbaj stilistic comun al mărcii. Astfel gama actuală Hyundai înglobează o serie de automobile originale, cu tot soiul de elemente distinctive unice, chiar şi în raport cu "colegii" de uzină. Aşadar, se pare că Prophecy prefaţează un viitor electromobil de serie, iar acesta va fi chiar destinat pieţei europene, or premiera maşinii a fost planificată pentru Salonul Auto de la Geneva, care în consecinţă a fost anulat.
Conceptul are la bază noua platformă modulară a sud-coreenilor, creată special pentru viitoarea gamă de electromobile. Astfel, substratul tehnic, cu unele excepţii, este apropiat la maxim de cel al maşinii de serie. Însă constructorul nu a oferit prea multe detalii tehnice, astfel nu se cunoaşte autonomia maşinii şi caracteristicile unităţii de propulsie.
La interior, însă, şi-au găsit loc elemente mai futuriste, care cu siguranţă nu se vor regăsi pe maşinile de serie în următoarele decenii. Cele mai ciudate sunt elementele de control, două unităţi de tip joystick în locul unui volan clasic, situate pe cotiera integrată în panoul uşii şoferului şi pe tunelul central aproape de cotieră.
Silueta maşinii, însă, precum şi aspectul exterior general fac aluzii la sportivitate — Hyundai pregăteşte un rival pentru Porsche Taycan? Rămâne să vedem, or modelul de serie cu siguranţă nu se va lăsa mult aşteptat. Precum şi alţi constructori, Hyundai planifică să dezvolte o serie de modele electrice pe noua platformă modulară. Un electromobil de performanţă cu siguranţă şi-ar găsi un loc în protofoliul companiei!
0
1,786
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!