(VIDEO) De ce umblă vehicule militare astăzi pe străzile din Chişinău? Poziţia oficială INP

24 Martie 2020, 16:22
Denis Godorozea
Mai multe autospeciale din cadrul armatei naţionale au fost surprinse de internauţi pe străzile capitalei. Utilizatorii reţelelor de socializare au postat numeroase imagini foto şi video cu vehiculele înarmate care circulă în plin trafic prin capitală.
Contactaţi de către redacţia noastră, cei de la INP ne-au confirmat că Armata Naţională s-a alăturat astăzi echipajelor de patrulare în cadrul unor acţiuni comune sau separate, cu caracter de sensibilizare şi susţinere. Astăzi defilarea vehiculelor militare şi staţionarea lor în anumite zone din Chişinău a avut mai mult un rol de sensibilizare a populaţiei faţă de măsurile restrictive, impuse în prezent de situaţia excepţională în care ne aflăm, dar şi de susţinere reciprocă a efectivelor celor două entităţi.
Totodată, în situaţia în care în zilele următoare ar putea fi nevoie de un sprijin logistic mai vast din partea vehiculelor militare, caracterul acestor acţiuni de susţinere ar putea fi extins, la fel cum se întâmplă în alte ţări, unde armata intervine în susţinerea logistică a măsurilor impuse de pandemia de COVID-19.
Tot astăzi o parte din echipajele de patrulare au mers în zone rezidenţiale ale oraşului, în special în curţile blocului, cu mesaje de informare şi atenţionare pentru populaţie, îndemând la respectarea strictă a cerinţelor excepţionale.
0
5,445
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!