(VIDEO) Drag racing mai ciudat: britanicii au pus la încercare 4 monovolume cu motoare standard turbodiesel

13 Martie 2020, 10:01
Denis Godorozea
Britanicii de la CarWow au organizat un drag racing de un sfert de milă mai puţin obişnuit — de această dată vlogger-ii britanici nu au pus cap la cap bolizi de performanţă de top, ci modele simţitor mai accesibile şi care execută cu totul alte sarcini în viaţa reală, monovolume utilitare în echipări standard cu propulsoare turbodiesel. Aşadar, astăzi avem la grila de start modelele Ford Transit cu pachetul de performanţă MS-RT inclus, Mercedes-Benz Vito, Toyota ProAce şi Volkswagen Transporter T6.1!
Cei de la CarWow au realizat mai multe teste, în care au comparat posibilităţile utilitarelor în cursa de 1/4 mile, acceleraţie din mers şi performanţele sistemelor de frânare. Înainte de a privi materialul video de mai jos, vă invităm să faceţi pariuri, care utilitară este mai rapidă, iar pentru a face alegerea vă amintim despre caracteristicile fiecărui model.
Aşadar, Ford Transit MS-RT vine cu un pachet de modificări de performanţă livrat de echipa de curse de raliuri M-Sport Ford Transit Custom. Astfel, modelul american este şi cel mai performant, teoretic, fiind propulsat de un turbodiesel de 2.0 litri, capabil să dezvolte 170 CP şi 405 Nm. Resursele motorului sunt gestionate de cutia manuală cu 6 trepte, iar greutatea proprie a maşinii este de două tone.
Rivalul din Stuttgart, Mercedes-Benz Vito a fost ales în motorizarea turbodiesel de 2.2 litri, care oferă la activ simţitor mai puţină putere în raport cu Transit — 136 CP şi 330 Nm. Motorul este cuplat la cutia automată cu 7 rapoarte, iar Vito are un avataj în faţa concurentului german — greutatea proprie, care constituie 1,736 kg.
Proaspătul monovolum nipon Toyota ProAce este un rival mai apropiat de Ford Transit, având un turbodiesel de 2.0 litri care oferă mai mulţi cai putere — 170, dar un cuplu maxim niţel mai mic — 400 Nm. Cuplul este distribuit de cutia automată cu 6 rapoarte, probabil puţin mai înapoiată decât cutiile utilizate de concurenţii la grila de start. Totodată, ProAce are un avantaj considerabil în faţa lui Transit, dacă e să ţinem cont că performanţele motoarelor sunt cam aceleaşi, greutatea proprie a maşinii este de 1,757 kg. Deci, niponul, teoretic, va pierde în faţa americanului doar în cazul în care cutia automată consumă mai mult din cuplul distribuit roţilor.
Cel de-al patrulea concurent este Volkswagen Transporter T6.1. Modelul german utilizează turbodiesel-ul 2.0 TDI, care are la activ 150 CP şi 340 Nm — performanţe mai bune decât oferă Vito, dar insuficient în raport cu Toyota şi Ford. Însă germanul are un avantaj la nivel de transmisie — cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte, care cel puţin teoretic este cea mai rapidă în selectarea treptelor. Greutatea monovolumului este de 2,025 kg.
0
3,164
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!