Visul fanilor BMW şi pasionaţilor auto: pe eBay se vinde o Seria 7 E38 conservată cu doar 255 km la bord

25 Martie 2020, 17:08
Denis Godorozea
BMW Seria 7 E38 este una dintre cele mai îndrăgite generaţii a navei amiral bavareze. Lansată la finalul secolului trecut, maşina asta este foarte solicitată şi dorită în rândul fanilor mărcii bavareze, însă anii şi exploatarea neglijentă reduc din numărul exemplarelor E38 care ajung să circule şi în zilele noastre. Există, însă, entuziaşti care în acei ani au riscat să conserveze aceste automobile, iar unul dintre acestea în stare tehnică impecabilă a fost expus în vânzare acum pe site-ul eBay. E perfectă maşina asta, că-i nouă, de fapt!
Sedanul din imagini, BMW Seria 7 E38 cu indicele 740i a fost produs în 1997. Primul proprietar al maşinii a fost o femeie din Germania, născută în 1927, care nu s-a bucurat însă prea mult de noua achiziţie, iar la un parcurs de doar 255 kilometri maşina a fost achiziţionată de cel de-al doilea proprietar din oraşul polonez Gogolin Slaski, care a şi decis conservarea acesteia.
Noul posesor a ales o metodă de conservare mai sofisticată, maşina fiind plasată într-o încăpere specială din plastic cu sistem mecanic de ventilare, însă rezultatul este pe măsură, or timp de 23 ani maşina a rămas la starea tehnică şi estetică iniţială, de parcă ar fi părăsit abia ieri porţile uzinei!
Caroseria de culoare verde şi habitaclul tapisat cu piele sunt într-o stare impecabilă acum, după peste două decenii de la producţie. Maşina este şi echipată mai generos, având reglaje electrice pentru geamuri şi scaune, încălzire electrică a scaunelor şi sistem de climatizare automatizat. Standard maşina a fost echipată cu senzori de parcare şi un sistem audio mai performant.
Sub capota BMW 740i E38 s-a situat benzinarul aspirat natural V8 de 4.4 litri (M62), capabil să dezvolte 286 CP. Motorul se cuplează la cutia automată cu 5 rapoarte, ce transmite cuplul exclusiv pe puntea spate.
Deci, se pare că proprietarul a ales tocmai timpul potrivit pentru a pune în vânzare bijuteria pe patru roţi, atât de apreciată în rândul fanilor mărcii şi devenită cu adevărat legendară timp de două decenii, după ce Seria 7 a reuşit să schimbe deja 3 generaţii.

De menţionat, că maşina nu indică un preţ fix, ci este vândută la licitaţie, iar cât de solicitată este putem vedea prin evoluţia preţului, cel iniţial fiind de 1,000 euro, iar la ora actuală constituind peste 52,000 euro. De altfel, preţul ar putea creşte simţitor până la finalul licitaţiei, care se va încheia pe 31 martie.
2
8,264
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!