Volkswagen a calculat pierderile financiare de pe urma scandalului Dieselgate

19 Martie 2020, 16:09
Denis Godorozea
Scandalul de proporţii Dieselgate a lovit mult nu doar în concernul Volkswagen, dar şi în întreaga industrie auto. Început în 2015, ecourile scandalului se fac auzite şi acum, iar numeroşi constructori auto au suportat pierderi majore de pe urma amenzilor usturătoare impuse din cauza utilizării mijloacelor ilegale de trişare a emisiilor motoarelor diesel. Volkswagen a estimat pierderile sale de pe urma scandalului, însă mai urmează să achite amenzi în următorii ani.
Potrivit calculelor, până acum concernul german a suportat pierderi în mărime de circa 31.3 miliarde euro. În rândul acestor cheltuieli sunt trecute amenzile, pe care germanii le-au achitat în diverse ţări, precum SUA şi Germania, dar şi campaniile de rechemare pentru a înlătura soft-ul ilegal şi investiţiile de actualizare a gamei de motorizări. Tot aici sunt incluse amenzile aplicate celor de la Audi şi Porsche pe marginea aceluiaşi scandal.
Cheltuielile nu se opresc aici, însă, şi potrivit estimărilor germanilor pe parcursul acestui an Dieselgate va genera pierderi suplimentare de 2.9 miliarde euro, iar anul 2021 va aduce un nou val de cheltuieli pe acest caz într-o sumă totală de circa 1.2 miliarde euro.
0
1,384
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!