Volvo a dat startul producţiei bateriilor pentru propriile electromobile la uzina din Gent, Belgia

10 Martie 2020, 17:07
Denis Godorozea
Volvo a inaugurat producţia bateriilor pentru propriile automobile 100% electrice. Componentele vor fi produse la uzina suedezilor din oraşul Gent, Suedia, una dintre cele mai vechi uzine a companiei, care şi-a început activitatea în 1965. Curând pe linia de producţie de aici va demara asamblarea primului electromobil al mărcii — Volvo XC40 Recharge.
Suedezii planifică să mărească producţia bateriilor în următorii ani pentru a asigura în totalitate cererea pentru componente pentru electromobile, or pe parcursul următorilor ani Volvo va diversifica simţitor oferta în segmentul electromobilelor. Ulterior, afară de uzina din Gent, Volvo va produce baterii şi la noua uzină din oraşul american Ridgeville, statul Carolina de Sud, unde în prezent este produs sedanul S60.
Producţia primului electromobil de serie Volvo va demara în curând la aceeaşi uzină din Belgia. Este vorba despre SUV-ul compact XC40 Recharge, prezentat anul trecut. Ulterior vor demara şi livrările modelului, iar suedezii anunţă că acesta a reuşit să acumuleze câteva zeci de mii de comenzi. Cu o variantă electrică se va alege şi cea de-a treia generaţie Volvo XC90, premiera căreia este planificată în următorii ani. Aceasta va fi produsă alături de Volvo S60 la uzina americană.
De altfel, până în 2025 suedezii au promis să lanseze cel puţin câte un model sau versiune electrică pentru gama existentă. Astfel, se pare că până la finalul acestei ani suedezii pregătesc o nouă premieră în segment. Nu se cunoaşte, însă, despre ce model ar fi vorba — unul original sau o versiune electrică pentru gama cu indicile 60?
0
1,063
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!