Volvo îşi va consolida prezenţa în segmentul SUV-urilor cu două modele absolut noi: C40 şi XC100

9 Martie 2020, 09:26
Denis Godorozea
Volvo planifică să diversifice simţitor oferta în segmentul SUV-urilor cu două modele absolut noi, în contextul în care cererea pentru acest tip de automobile este în continuă creştere, dar şi pentru a-şi consolida poziţiile pe piaţa americană, unde suedezii recent au construit o uzină.
Aşadar, în gama Volvo va reveni curând indicele "C", însă de această dată acesta nu va fi atribuit coupe-urilor clasice sau decapotabilelor — anterior suedezii au anunţat că modele cu aceste tipuri de caroserii nu vor avea loc în gamă în viitorul apropiat, compania planificând să-şi concentreze forţele pe lansarea modelelor care pot atrage mai mulţi clienţi, pe când coupe-urile şi decapotabilele sunt de nişă şi generează costuri mult prea mari de dezvoltare. Astfel, primul model nou cu această literă va fi C40, o versiune cu siluetă coupe a crossover-ului compact XC40, care se va duela pe piaţă cu BMW X2, Audi Q3 Sportback şi un eventual Mercedes-Benz GLA Coupe.

Cel de-al doilea SUV, planificat de suedezi, va primi un indice absolut nou şi mai puţin obişuit, acesta fiind destinat în mare parte pieţei americane, însă ar putea fi disponibil şi în Europa sau China. Noul model se va numi XC100 şi va fi o versiune mai mare a actualului XC90 (sau a următoarei generaţii). Cert este că noul model va avea un substrat tehnic comun cu XC90, dar va căpăta un design propriu, dictat de dimensiuni. Respectiv, noul model se va duela pe piaţă cu BMW X7 şi Mercedes-Benz GLS.
Deocamdată nu este clar când vor fi lansate noile modele. Cel mai probabil, primul va apărea SUV-ul coupe C40, or actualul XC40 este abia la început de carieră. Debutul noului XC100, însă, va avea loc nu mai devreme de anul 2023, iar până atunci urmează lansarea celei de-a treia generaţie Volvo XC90.
0
1,752
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!