Accidentele pe Nurburging: ce penalităţi au de plătit ghinioniştii care îşi accidentează maşina?

10 Aprilie 2020, 16:28
Denis Godorozea
Accidentele de pe Nurburgring sunt cu adevărat înfiorătoare şi captivante — reţelele de socializare sunt mereu actualizate cu noi şi noi secvenţe video cu tot soiul de ghinionişti care au riscat să iasă la grila de start a renumitului Nurburgring, dar nu şi-au calculat forţele. De altfel, mulţi dintre ei nu au calculat nici costurile vitejiei nechibzuite, iar un accident pe Iadul Verde costă usturător de scump.
Un calcul orientativ despre cam cât ar costa un accident pe Nurburgring au realizat cei de la Car Throttle. Aşadar, potrivit informaţiilor descoperite de ei, pe lângă cei 30 euro pentru acces pe circuit (care nu sunt restituiţi în caz de accident), ghinioniştii care-şi accidentează bolizii pe Nurburgring au să scoată încă cel puţin 3,000 euro din buzunar.
Teoretic, dacă în caz de accident pilotul a accidentat 20 de metri de bariere, atunci acesta va avea de achitat 150 euro doar pentru venirea echipei de reparaţie, cu plată adiţională de încă câte 60.69 euro per fiecare metru de barieră distrus. De altfel, barierele mai dispun şi de suporturi, care costă încă câte 79 euro fiecare dacă impactul a fost suficient de puternic pentru a distruge şi acel suport. Ulterior, maşina accidentată va trebui eliminată de pe circuit pentru a nu crea impedimente altor piloţi şi aventurieri, iar acest serviciu costă 300 euro. Ulterior, dacă e nevoie de un safety-car pentru escortă, doar 30 de minute de asistenţă costă încă 82 euro. Da, cât pe ce să uităm — preţurile indicate nu includ şi taxa pe valoare adăugată, care constituie în Germania 19% din sumă.
Deci, aceste escapade pe renumitul circuit pot deveni extrem de scumpe pentru şoferii neexperimentaţi. Să nu uităm că pe lângă cele menţionate mai sus, pilotul va achita o sumă suplimentară pentru camionul care va transporta bolidul la service, iar ulterior o notă de plată usturătoare va veni şi din partea service-ului de reparaţie.
0
3,305
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!