Angajaţii Ford vor purta brăţări inteligente care să-i ajute să menţină distanţa socială

17 Aprilie 2020, 12:39
Denis Godorozea
Ford testează o tehnologie nouă dezvoltată pe baza brăţărilor inteligente — dispozitivul mobil vibrează în moment ce o persoană se apropie prea mult de o altă persoană. Conform planurilor, aceste dipozitive vor ajunge în posesia angajaţilor uzinelor Ford pentru a-i ajuta să menţină distanţa socială în conformitate cu recomandările enunţate pentru prevenirea răspândirii infecţiei de coronavirus Covid-19. Dar funcţionalitatea brăţărilor nu se limitează aici.
Aşa cum mai mulţi constructori auto au anunţat planurile de a relua activitatea în mai multe ţări din lume, cei de la Ford îşi doresc să sporească siguranţa în rândul propriilor angajaţi şi nu doar în faţa pandemiei de coronavirus, dar şi oricăror altor infecţii care pot fi transmise de la om la om. Parte a acestui plan sporire a siguranţei sunt noile brăţări inteligente, capabile să vibreze atunci când utilizatorii se apropie unul de altul mai mult decât permite distanţa socială recomandată de doi metri.
Brăţările sunt testate acum de un grup de voluntari de la uzina Ford din Michigan, însă uzinele constructorului american sunt în continuare închise (cu excepţia celor angajate în producţia utilajelor medicale), iar americanii nu au anunţat încă o dată exactă pentru reluarea activităţii. Tehnologia este testată pe baza brăţărilor inteligente Samsung, iar soft-ul special aparţine companiei Radiant RFID. Sistemul poate funcţiona corect doar dacă celelalte persoane utilizează acelaşi dispozitiv cu sistemul inclus, iar interacţionarea are loc prin intermediul tehnologiei Bluetooth.
Utilizatorii vor fi alertaţi cu vibraţii şi afişaje distinctive pe ecranul smart-watch-ului în moment ce se vor apropia la distanţă de circa 1.83 metri de alţi utilizatori echipaţi cu dispozitivul respectiv. Afară de această alertă, brăţara inteligentă acumulează zilnic şi date statistice, în baza cărora utilizatorii pot afla câte "apropieri" riscante au avut în timpul zilei. Rapoarte similare despre toţi angajaţii vor fi distribuite ulterior şi şefilor de ture.
0
1,720
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!