Aston Martin Vantage V12 Zagato revine într-o nouă interpretare

22 Aprilie 2020, 16:02
Denis Godorozea
În 2019 atelierul italian Zagato marca cei 100 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie italienii şi britanicii au pregătit o ediţie limitată şi exclusivă, cu denumirea lungă Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged. Proiectul a fost anunţat cu un an mai devreme, însă imagini şi informaţii noi au fost distribuite abia acum. Se pare că cele două modele sunt pe ultima sută de metri până la linia de asamblare.
De menţionat, că un coupe similar, denumit Aston Martin V12 Zagato, a fost lansat încă în 2011, când cele două companii planificau să lanseze o ediţie formată din 150 exemplare, însă numărul total până la finalul producţiei a constituit doar 101 unităţi. Anume acel model a înflorit acum din nou, într-un proiect proaspăt, denumit Zagato Heritage Twins by R-Reforged. Ba mai mult, coupe-ul s-a ales cu un "geamăn" decapotabil.
Între timp proiectului s-a alăturat compania R-Reforged, parte a grupului elveţian AF Racing, care a pus mâna la dezvoltarea supercar-ului Valkyrie. Ediţia specială va fi asamblată de cei de la R-Reforged, iar echipa de curse a şi adus o serie de modificări tehnice pentru ediţia exclusivă. De exemplu, dacă anterior panourile caroseriei erau realizate din aluminiu, acum acestea vor fi constituite din fibră de carbon. La nivel de caroserie nou este şi eleronul posterior mobil, în schimbul celui fixat. Concomitent s-a decis înlocuirea jantelor originale cu unele livrate de APP Tech de 19 ţoli. Pe caroserie au apărut şi ornamente cu emblemele atelierului Zagato, realizate din aur. De modificări a beneficiat şi unitatea de propulsie V12 de 5.9 litri, care oferă la activ acum 608 CP (522 CP anterior, pe modelul din 2011).
În Aston Martin planifică să producă doar 38 unităţi Zagato Heritage Twins by R-Reforged. Clienţii vor putea alege din două variante de caroserie şi două nuanţe exclusive. Primele unităţi vor fi produse în vara acestui an, iar livrările vor demara până la finalul anului. Preţul supercar-urilor exclusive nu a fost anunţat.
0
2,039
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!