Autorităţile din China vin în ajutorul industriei auto: cumpărătorii de maşini noi vor beneficia de subsidii

16 Aprilie 2020, 14:32
Denis Godorozea
Criza pandemică a provocat un declin considerabil a pieţei auto din China: dacă în primele trei luni ale anului 2019 piaţa auto enumera circa 6 milioane automobile noi vândute, în acest an vânzările au scăzut aproape dublu pe fundalul pandemiei. În acest context, autorităţile au decis să vină în ajutorul industriei auto şi cetăţenilor, anunţând subsidii considerabile la achiziţia unui automobil nou.
China îşi revine treptat în urma crizei pandemice, majoritatea întreprinderilor, inclusiv industria auto, şi-au reluat activitatea parţial sau în proporţie de 100%. Concomitent au fost redeschise showroom-urile, însă chiar şi aşa acestea nu se bucură de acelaşi număr de vizitatori şi clienţi precum anterior. Astfel, autorităţile au decis lansarea unui program de stimulare a vânzărilor prin introducerea unor subsidii de până la 1,400 dolari. De menţionat, că acest bonus de achiziţie este adiţional şi nu exclude alte subsidii de care pot beneficia cumpărătorii la achiziţia, de exemplu, a unui electromobil. Deocamdată programul funcţionează doar într-un număr anumit de provincii, însă ulterior ar putea fi extins pe întreaga ţară.
Concomitent cu această măsură autorităţile au decis să prelungească programul de reduceri la impozite pentru constructorii de electromobile, dar şi programele de subsidiere pentru cumpărătorii vehiculelor echipate cu sisteme de propulsie alternative.
0
1,622
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!