Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Când apare mult aşteptatul drum de centură al oraşului Chişinău? Răspunsul autorităţilor

28 Aprilie 2020 - 09:59
Denis Godorozea
În perioada actuală de criză pandemică şi autoizolare ambuteiajele infernale din capitală s-au făcut aproape uitate — traficul rutier nu mai este la fel de intens acum, or mai puţini dintre noi se aventurează în călătorii cu maşina personală, însă revenirea la normalitatea de odinioară ar putea avea loc curând, iar astfel ne vom pomeni din nou într-un trafic dens, circulând bară la bară. În acest context devine actual subiectul centurii Chişinăului, proiectul de vis, anunţat de autorităţi mai devreme, iar cu informaţii proaspete în acest sens a venit chiar primarul capitalei în cadrul unei emisiuni televizate.
Sursă foto — anticoruptie.md

După cum susţine primarul capitalei, proiectul centurii Chişinăului este unul naţional, lucrările pe anumite sectoare fiind asumate de primărie şi autorităţile centrale. Conform ultimilor date publicate de Ministerul Economiei, în prezent 540 kilometri de drum se află în reparaţie sau construcţie în întreaga ţară, printre aceste proiecte se enumeră şi drumul M2, centura Chişinăului, sectoarele nr. 2 şi nr. 3 (vezi pe imaginea de mai jos). Deocamdată nu se cunoaşte când vor fi finalizate lucrările în sectoarele menţionate.
Sursă foto — stiri.md

Concomitent primarul a comunicat, că în gestiunea primăriei se află sectorul nr. 5 din centura Chişinăului, drumul care va lega localităţile Sîngera şi Coloniţa. Acest proiect este, însă, abia la etapa de negocieri, pentru acesta fiind nevoie de investiţii externe, sub formă de credite. Amintim că în toamna anului trecut Ion Ceban a vizitat Moscova, unde a dus tratative pentru acordarea unui credit de 500 milioane dolari, destinat proiectelor de infrastructură din capitală, inclusiv centura oraşului Chişinău. Lucrările, însă, abia urmează să înceapă, iar autorităţile nu au oferit deocamdată un termen exact pentru începerea lucrărilor. Totuşi, Ion Ceban a asigurat, că sectorul nr. 5 al centurii Chişinăului va fi gata până la sfârşitul mandatului său de primar, deci aproximativ în trei ani şi jumătate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter