Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ce se îmtâmplă cu bateriile maşinilor electrice şi hibride după utilizare? Planul Honda

16 Aprilie 2020 - 17:48
Denis Godorozea
Honda extinde parteneriatul cu organizaţia franceză SNAM în vederea reciclării eficiente şi sigure a bateriilor utilizate de electromobile şi maşinile cu sisteme hibride de propulsie. Scopul parteneriatului este de a minimiza impactul negativ al bateriilor asupra mediului înconjurător şi reutilizarea ulterioară a bateriilor sau componentelor în industrie.
Potrivit parteneriatului extins, showroom-urile importatorilor de automobile Honda vor putea colecta acum bateriile electromobilelor şi hibridelor pentru transmiterea lor ulterioară celor de la SNAM. Organizaţia va supune testelor bateriile uzate şi va determina dacă acestea pot fi utilizate în continuare în alte ramuri ale industriei, fie să extrase materia primă, precum litiu şi cobalt, care să fie ulterior utilizată la producţia bateriilor noi sau în producţia componentelor pentru staţiile de încărcare pentru electromobile cu energie 100% regenerabilă. Proiectul a fost extins în 22 ţări din Europa.
Staţii de alimentare similare au început să apară şi în ţara noastră, de altfel. În luna februarie a acestui an la Durleşti a fost inaugurată prima staţie de încărcare cu energie 100% regenerabilă, proiectul fiind susţinut şi finanţat de PNUD Moldova. Conform planurilor, în următorii ani vor apărea încă câteva staţii de alimentare similare, iar bateriile hibridelor şi electromobilelor din ţara noastră vor putea fi şi ele utilizate pentru după sfârşitul exploatării maşinii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter