Cea mai practică versiune a noii generaţii Audi A6: break-ul Avant primeşte o motorizare plug-in hybrid

28 Aprilie 2020, 11:06
Denis Godorozea
Audi a prezentat o nouă versiune electrificată pentru noua generaţie Audi A6. În esenţă, aceasta nu aduce prea multe noutăţi sau picanterii din punct de vedere al substratului tehnic, or mai devreme acesta a fost lansat pentru sedanul Audi A6, însă aceasta vine cu un strop de practicism, or are la bază versiunea Avant a modelului german.
Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro are sub capotă benzinarul turbo de 2.0 litri, acompaniat de un motor electric. În tandem sistemul dezvoltă 367 CP şi 500 Nm, cuplul maxim fiind disponibil de la 1,250 rpm şi distribuit pe ambele punţi prin intermediul cutiei automate şi transmisiei quattro. Noua ipostază va fi savurată de familiştii care au nevoie de mai mult spaţiu la interior, iar break-ul electrificat mai este capabil să ofere acel nivel suprem de confort şoferului şi pasagerilor.
Dar practicismul noului A6 Avant 55 TFSI e quattro vine nu doar de la spaţiul enorm oferit la nivel de portbagaj — break-ul promite o autonomie de până la 51 km într-un regim de rulare 100% electric, graţie bateriei de 14.1 kWh, dar mai promite şi un consum de combustibil modest într-un regim de rulare hibrid. Mai mult de atât, rezervele bateriei pot fi suplinite rapid de la o sursă de 7.4 kW, ceea ce ar rezulta într-un regim de exploatare pur electric pe distanţe scurte, de exemplu în raza urbană.
Precum şi sedanul în ipostază similară, A6 Avant PHEV mai este şi un model dinamic, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în 5.7 secunde, viteza maximă fiind limitată în mod normal la 250 km/h, sau la 135 km/h în regim electric.
Ei bine, din acest practicism şi tăiere de costuri nu vor putea beneficia chiar toţi clienţii mărcii din Ingolstadt, or preţul de pornire pentru A6 Avant 55 TFSI e quattro este de 71,940 euro în Germania.
1
4,765
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!