Crossover-ul compact cu siluetă coupe Volkswagen Nivus se prezintă în primele imagini oficiale

16 Aprilie 2020, 11:29
Denis Godorozea
Volkswagen a publicat primele imagini cu noul crossover coupe Nivus — compacta şi-a etalat silueta dinamică şi o parte din elementele de design exterioare. Concomitent cu primele imagini oficiale în spaţiul web au fost publicate informaţii despre substratul tehnic şi versiunile disponibile pentru viitorul model.
Se pare că cei de la Volkswagen nu se grăbesc să bucure clienţii europeni cu SUV-uri stilate cu siluetă de coupe în viitorul apropiat. Germanii vor avea curând două modele în segmentul respectiv, însă ambele sunt destinate exclusiv altor pieţe, decât cele din Europa. De exemplu, noul Tayron X, debutat în varianta de serie acum câteva zile, este prezentat doar în China, pe când noul Nivus, dacă va fi comercializat pe alte pieţe pe lângă Brazilia, atunci nu va depăşi hotarele Americii de Sud.
În primele imagini oficiale Nivus apare cu caroseria acoperită de peliculă protectoare. Aceasta nu ascunde, însă, silueta stilată de SUV-coupe şi unele elemente de design, precum blocurile optice faţă şi spate dar şi aspectul barelor de protecţie. Precum multe alte modele din gamă, Nivus are la bază platforma simplificată MQB, cu bară de torsiune posterioară şi tracţiune doar pe puntea faţă, indiferent de motorizare şi versiune. În Brazilia Nivus va fi echipat standard cu benzinarul 1.0 TSI cu 128 CP la activ, cuplat la cutia automată cu 6 rapoarte. Lansarea comercială a maşinii în America de Sud va avea loc în vara acestui an.
0
1,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!