Cum arată cea mai dotată Lada de serie şi de ce costă atât de scump

29 Aprilie 2020, 14:23
Denis Godorozea
Lada lansează o nouă versiune de top pentru compacta XRAY. Noua interpretare instinct are la bază versiunea de offroad XRAY Cross şi include aproape toate echipamentele opţionale. Ruşii, însă, critică modelul pentru preţul exorbitant în raport cu celelalte modele bugetare, or fiind un pseudo-crossover, XRAY Cross Instinct se vinde la preţul unui SUV de import cu tracţiune integrală!
Lada XRAY Cross este caracterizată de ruşi ca fiind un crossover urban de dimensiuni compacte. Chiar şi aşa, acesta are la bază platforma sedanului Lada Vesta, bară de torsiune pe puntea spate şi exclusiv tracţiune faţă, indiferent de nivelul de echipare. Deci, gradul de rudenie cu adevăratele SUV-uri se limitează doar la o gardă la sol mai generoasă şi inserţii protectoare din plastic nevopsit pe părţile inferioare ale caroseriei.
Astea fiind spuse, Lada XRAY nu prea este atractivă nici din punct de vedere al preţului, în anumite ipostaze preţul ei fiind mai mare chiar şi decât cel indicat pentru KIA Rio X-Line, un pseudo-crossover similar, noua versiune XRAY Cross Instinct fiind cu câteva mii de euro mai scumpă decât Sandero Stepway, ba chiar decât un Duster! Dacă crossover-ul cu sigla Renault are un preţ de pornire de circa 720 mii ruble în Rusia, atunci XRAY Cross Instinct porneşte de la cel puţin 980,000 ruble!
Să vedem, deci, ce oferă ruşii în schimbul acestei sume. Interpretarea Instinct se va situa în vârful gamei de versiuni disponibile pentru XRAY, având incluse toate opţiunile disponibile pentru versiunea Luxe Prestige (varianta de top anterioară), dar mai include tapiserie specială din piele şi un nou sistem multimedia cu ecran de 8 inch, dezvoltat pe baza sistemului Yandex, cu conexiuni bluetooth pentru gadget-uri mobile, Wi-Fi HotSpot, asistent digital şi cameră de marşarier. Din momentul achiziţiei clienţii vor beneficia de internet gratuit în maşină timp de 6 luni.
Pe exterior XRAY Cross Instinct se distinge prin elemente decorative dedicate de culoare neagră, plafon negru şi inscripţii cu denumirea versiunii pe pragurile laterale. Cu toate acestea, din punct de vedere tehnic noua variantă nu aduce modificări, fiind disponibilă cu benzinarul aspirat natural de 1.8 litri, cuplat la o cutie manuală, şi cu benzinarul de 1.6 litri, preluat de la modelel Nissan, care poate fi cuplat la o cutie cu variaţie continuă. Puterea maximă ajunge la 122 CP.
Odată cu lansarea noii versiuni Lada XRAY Cross Instinct, ruşii au pus în funcţiune şi noua metodă de comercializare a maşinilor prin internet, însă deocamdată această maşină este şi unica, care poate fi comandată online.
2
5,585
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!