Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum arată o Niva clasică cu elemente de caroserie de la Gelandewagen

7 Aprilie 2020 - 11:08
Denis Godorozea
Cum va arăta noua generaţie Lada 4x4, o interpretare modernă a renumitului offroader sovietic? Designerul Aleksandr Isaev a dezvăluit propria viziune asupra moştenitorului modelului clasic Niva, creat într-un stil mai spartanic, aşa cum e în vogă acum, dar cu elemente de design mai stilate şi habitaclu modern cu suprafeţe tactile. Mai multe elemente de design au fost, astfel, inspirate de la Mercedes-Benz G-Class.
Proiectul denumit G-Niva este departe de maşina de serie, care va fi construită ulterior de AvtoVAZ, or surprinde cu o sumedenie de elemente high-tech şi tehnologii mai puţin practice, dar care pot alinta chiar şi cel mai capricios pasionat auto. Cât face doar caroseria de tip targa, cu geamuri laterale lipsite de chenare şi plafon retractabil mecanic! Silueta caroseriei, de altfel, seamănă mult cu cea clasică de Lada Niva/4x4, dar însăşi caroseria abundă cu elemente stilate, lumini LED, jante generoase după care se ascunde un sistem de frânare performant cu discuri ventilate.
Habitaclul are forme mai pătrăţoase, spartanice, şi ne duce din nou cu gândul spre un Gelandewagen, dar multiplele ecrane tactile pentru sistemul multimedia par a fi ochite de la noul Land Rover Defender. Instrumentarul de bord digital este prezentat de un ecran generos cu multiple afişaje şi, teoretic, posibilităţi de personalizare.
Levierul cutiei automate (pe Niva, da!) a migrat de pe tunelul central în spatele volanului, precum pe unele modele din gama Mercedes-Benz, astfel încât pe tunelul central sunt poziţionate comenzi pentru multimedia şi suporturi pentru pahare. Habitaclul este tapisat cu piele combinată cu Alcantara, iar inserţiile decorative sunt executate din fibră de carbon. De altfel, pielea are o factură asemănătoare cu ceea ce puteam vedea pe modelele clasice sovietice, mai rigidă.
Ei bine, această interpretare a noii Niva va rămâne a fi doar un proiect frumos în mediul online, deşi nu este exclus ca unele elemente noi de aici să fie ochite de atelierele de tuning. Noua generaţie Lada 4x4, care cel mai probabil va recăpăta denumirea Niva, va avea la bază una dintre platformele accesibile Renault, Global Acces. Modelul va avea un exterior inspirat de la conceptul Lada 4x4 Vision şi va debuta nu mai devreme de anul 2023. Tehnic maşina va fi apropiată de modelele din gama Dacia, în special SUV-ul Duster.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (16 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter