Doar 125 unităţi vor fi produse: ABT prezintă bolidul RS7-R pe baza noului Audi RS7 Sportback

2 Aprilie 2020, 17:12
Denis Godorozea
Atelierul ABT Sportsline prezintă noul bolid exclusiv ABT RS7-R, dezvoltat pe baza noului Audi RS7 Sportback. Noul model va fi produs într-un număr limitat la doar 125 unităţi, deci este vorba despre o ediţie super specială, iar performanţele stoarse din unitatea de propulsie de sub capotă vin doar să confirme acest lucru.
Noua generaţie Audi RS7 Sportback a debutat în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Frankfurt. Supercar-ul a optat pentru un sistem de propulsie micro-hibrid pe baza benzinarului turbo V8 de 4.0 litri, care oferă la activ 600 CP şi 800 Nm. În aceste condiţii coupe-ul cu 4 uşi este capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 3.6 secunde, însă cei de la ABT Sportsline asigură că motorul este capabil de un rezultat mai bun, similar cu supercar-urile exotice precum Ferrari sau Lamborghini.
Tunerii nu au oferit prea multe detalii despre modificările aplicate unităţii de propulsie. Cel puţin, aceasta a fost înzestrată cu o nouă unitate de control, care a adus un surplus de 140 CP şi 120 Nm, rezultatul final fiind de 740 CP şi 920 Nm. Comparativ cu versiunea de serie, noul ABT RS7-R poate accelera până la 100 km/h în 3.2 secunde, fiind mai rapid cu 0.4 secunde decât varianta oferită de Audi.
Pentru o stabilitate mai bună cei de la ABT au pregătit componente noi pentru suspensie, precum arcurile şi barele stabilizatoare. La nivel estetic modificările sunt la fel evidente — supercar-ul a beneficiat de un set de elemente aerodinamice noi, precum un splitter frontal modificat, un difuzor mai generos şi un eleron masiv pe hayon. Au fost înlocuite terminaţiile sistemului de evacuare, iar în schimbul jantelor standard tunerii oferă un set original de 22 ţoli.
În total vor fi produse doar 125 unităţi ABT RS7-R. De altfel, pachetul poate fi comandat şi pentru o unitate RS7 Sportback ce a părăsit uzina mai devreme, însă doar în limita stocului. Transformarea maşinii rulate va costa circa 70 mii euro, pe când achiziţia maşinii noi şi transformarea ei ulterioară va costa în total circa 210 mii euro. Pentru lucrările executate tunerul oferă o garanţie de 2 ani.
0
13,267
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!