Dramă în gama Ford: noua generaţie Focus a fost lipsită de versiunea de performanţă RS

17 Aprilie 2020, 10:16
Denis Godorozea
Actuala, cea de-a patra generaţie Ford Focus nu va avea o versiune de performanţă de top. Informaţia a fost confirmată de oficialii companiei americane pentru publicaţia franceză Cardisiac. Se pare că precedentul Focus RS va rămâne ultimul în istoria companiei. Dar care sunt motivele unei asemenea retrageri dureroase?
Ford Focus RS, generaţie precedentă

Potrivit informaţiilor distribuite de francezi cu referire la surse în interiorul companiei, modelul de performanţă a fost anihilat ca urmare a noii strategii de tăiere a costurilor aprobate de conducerea companiei. De altfel, conform aceleiaşi strategii cea de-a patra generaţie nici nu a fost lansată pe piaţa americană, unde modelul a înregistrat un declin puternic pe parcursul ultimilor ani.
Ford Focus ST, generaţie actuală

Anterior se anunţa, că Ford Focus RS de generaţie nouă va fi un bolid cu sistem de propulsie hibridă. Hot-hatch-ul avea să fie echipat cu propulsorul turbo pe benzină 2.3 EcoBoost, care urma să fie modernizat pentru a se încadra în normele de poluare mai drastice, impuse în Europa. Concomitent cu aceste costuri de modernizare, americanii urmau să investească în includerea acestuia în cadrul unui sistem hibrid de propulsie, cu un motor electric situat pe puntea spate, iar Focus RS să devină un sportcar cu tracţiune integrală cu peste 400 CP la activ.
Ford Focus ST, generaţie actuală

Vestea este o adevărată dramă pentru fanii modelului şi în special a versiunii RS, or precedentele generaţii se duelau cu succes pe traseele de curse şi pe stradă cu concurenţii din segment, precum Honda Civic Type R, Renault Clio RS şi Volkswagen Golf R. Ei bine, aceşti clienţi vor putea opta în continuare pentru versiunea de performanţă Focus ST, echipat cu acelaşi benzinar de 2.3 litri, capabil să livreze la activ 280 CP şi 420 Nm, deci mai mult decât poate oferi rivalul german Golf GTI. Mai puţin probabil ca Focus ST să poată opune rezistenţă viitorului Golf R, însă.
0
1,592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!