Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

După două decenii de producţie a primei generaţii, FIAT lansează succesorul pick-up-ului Strada

8 Aprilie 2020 - 15:57
Denis Godorozea
Prima generaţie FIAT Strada a fost lansată acum mai bine de 20 de ani — în 1998 modelul destinat în special pieţelor Americii de Sud a ajuns pe linia de producţie la uzina italienilor din Brazilia. Primul pick-up a avut la bază compacta FIAT Palio şi, deşi a beneficiat de numeroase actualizări în anii de producţie, timp de peste 20 de ani a simţit nevoia unui avans tehnologic mai simţitor.
Noul FIAT Strada este în continuare un pick-up compact, însă de această dată constructorul italian a pregătit mai multe interpretări, iar substratul tehnic a fost preluat de la modelele Argo şi Cronos. Stilistic, Strada seamănă mult cu Toro, încât şi nouă ne-a părut mult prea cunoscut designul noului model, deşi nu prea avem parte de aceste maşini în ţara noastră. Totuşi, Strada este simţitor mai compact, măsurând în lungime 4,480 mm, atunci când Toro măsoară la acest capitol aproape 5 metri. Ampatamentul noului pick-up constituie 2,737 mm şi pentru prima dată modelul va fi oferit în interpretarea double-cab, cu portiere şi cinci locuri la bord.
Versiunea cu patru portiere are o benă de 1,173 mm în lungime şi 1,059 mm în lăţime, pick-up-ul fiind capabil să tracteze sarcini de până la 650 kg. Versiunea cu două uşi are o benă mai generoasă, ce poate tracta greutăţi de până la 720 kg. Astfel şi gama motorizărilor a fost preluată de la modelele compacte, care ar fi suficiente pentru caracteristicile descrise mai sus. Motorizarea incipientă de 1.4 litri din seria Fire are la activ 88 CP şi 123 Nm. Pentru variantele superioare este disponibilă motorizarea 1.3 Firefly, un motor mai avansat tehnologic, ce poate livra un total de 109 CP şi 139 Nm. Indiferent de motorizare propulsoarele sunt conectate exclusiv la cutia manuală cu 5 trepte, ce transmite cuplul doar pe puntea faţă — tracţiunea integrală nu este prevăzută.
Italienii vor oferi versiuni incipiente, cu două portiere, suprafeţe de caroserie nevopsite şi un minim de echipamente la bord. Vor fi disponibile, însă, şi interpretări de top, mult mai generoase şi mai stilate, precum versiunea Volcano, care include un sistem manual de aer condiţionat, blocuri optice LED, sistem multimedia cu ecram de 7 inch şi 4 airbag-uri la bord.
Clienţii vor putea plasa comenzi pentru noul FIAT Strada pe parcursul acestei luni, însă livrările vor demara abia în cea de-a doua jumătate a acestui an în legătură cu sistările de producţie impuse la uzinele FIAT din Brazilia pe fundalul pandemiei. ţinând cont de substratul tehnic înapoiat şi nivelul inferior de echipare, Strada nu va fi lansat pe pieţele europene sau cele ale Americii de Nord.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (16 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter