Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Electrificarea în gama Volkswagen: versiuni hibride vor fi lansate pentru Arteon şi Tiguan

1 Aprilie 2020 - 15:32
Denis Godorozea
Volkswagen se pregăteşte să inundeze segmentul hibridelor cu mai multe modele electrificate noi — cu câte o versiune hibridă în următoarele luni se vor alege aproape toate modelele din portofoliul actual al companiei, iar următoarele modele spre electrificare sunt Arteon şi Tiguan. Ce motorizări au pregătit germanii pentru modelele respective?
În gama europeană Volkswagen în prezent sunt disponibile doar câteva modele hibride, printre care noile Golf eHybrid şi Golf GTE, Touareg R dar şi Passat GTE. În viitorul apropiat aceste modele vor fi acompaniate cel puţin de Arteon şi Tiguan cu sisteme hibride de propulsie, cel mai probabil, ochite la Passat şi noile versiuni hibride Skoda Superb şi Octavia. În acest caz este vorba despre benzinarul 1.4 TSI, acompaniat de un motor electric integrat în cutia robotizată DSG. Sistemul oferă la activ un maxim de 218 CP, dar şi se laudă cu o autonomie extinsă în regim 100% electric graţie bateriei de 12.1 kWh.
De menţionat, că în prezent există o versiune plug-in hybrid pentru Tiguan, însă aceasta are la bază varianta cu ampatament mărit, destinată exclusiv pieţei din China. De altfel, acolo crossover-ul electrificat are un sistem identic cu cel descris mai sus.
Volkswagen nu a dezvăluit deocamdată o dată exactă pentru lansarea versiunilor electrificate Arteon şi Tiguan în Europa. Planurile de lansare ar putea fi afectate în contextul pandemiei de coronavirus Covid-19 care tot ia amploare pe Bătrânul Continent, constructorii auto fiind nevoiţi să oprească producţia. Chiar şi aşa, cele două versiuni hibride îşi vor face apariţia în gamele Arteon şi Tiguan odată cu facelift-ul de mijloc de carieră, care va avea loc cu siguranţă în următoarele luni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter