Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Faceţi cunoştinţă cu Beijing X7, noul crossover chinez construit în cooperare cu Mercedes-Benz

24 Aprilie 2020 - 16:14
Denis Godorozea
Chinezii de la BAIC prezintă noul crossover compact Beijing X7. Modelul este destinat exclusiv pieţei din China, însă constructorul declară că acesta a fost dezvoltat în strânsă cooperare cu nemţii de la Daimler, platforma fiind una absolut nouă, dezvoltată conform standardelor Mercedes-Benz. Amintim că acest lucru a fost posibil în mare parte după ce BAIC a achiziţionat 5% din acţiunile Daimler.
Noul Beijing X7 este un SUV cu dimensiuni similare unui Mercedes-Benz GLE, iar anumite elemente stilistice şi tehnice au fost inspirate direct de la modelele actuale germane. Deşi noua platformă BMFA nu a stat niciodată la baza unui model Mercedes-Benz, aceasta a fost creată conform standardelor germane, sugerează cei de la BAIC.
Gradul de rudenie cu Mercedes-Benz se vede şi la interiorul maşinii, unde pe planşa de bord se regăsesc două ecrane generoase unite într-un singur corp, unul pentru insturmentarul de bord digital şi celălalt pentru sistemul multimedia, deci exact precum pe maşinile constructorului din Stuttgart. Mai mult ca atât, chiar şi afişajele seamănă mult cu cele de pe Mercedes-Benz.
Aici, însă, aportul germanilor se încheie — Beijing X7 atrage cu un design sofisticat şi plăcut, dar şi cu un interior super funcţional, însă cummai obişnuiesc chinezii, tehnic crossover-ul nu aduce nici un strop de revoluţie. Unitatea de propulsie este preluată de la crossover-ul mai compact Beijing X3, ceea ce înseamnă că sub capotă se va situa benzinarul turbo de 1.5 litri, ce livrează acum 170 CP (surplus de 20 CP comparativ cu X3).
Comparativ cu modelul mai compact, în cazul Beijing X7 motorul se cuplează doar la cutia cu variaţie continuă, cutia manuală fiind exclusă în totalitate. Mai târziu chinezii promit şi o versiune hibridă pentru noul crossover.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter