Ford prezintă primul său Mustang electric: noul dragster Cobra Jet 1400

23 Aprilie 2020, 17:18
Denis Godorozea
Dacă tot vă întrebaţi, ca şi noi, dacă au de gând americanii să dezvolte un Mustang 100% electric în viitor, atunci cei de la Ford vin cu un teaser special, care să prezinte de ce ar fi capabil un muscle car electric din uzină. Mustang Cobra Jet 1400 este noua creatură electrică a diviziei Ford Performance.
Primul Mustang electric nu va putea fi cumpărat chiar de toţi doritorii şi puţin probabil să-l vedeţi pe drumurile publice, însă pe traseul de drag racing acest monstru silenţios vă va uimi cu adevărat cu performanţele sale. Nu prea multe informaţii se cunosc acum despre noua creatură a americanilor, dar cum sugerează şi denumirea, acesta este capabil să umilească cele mai performante dragster-e clasice cu motoare cu combustie internă, or sistemul electric dezvoltă un total de 1,419 CP şi 1,491 Nm.
Performanţele sunt generate de un motor electric, situat pe puntea faţă, ce mai este cuplat la o cutie secvenţială ce transmite cuplul monstruos doar pe puntea spate. Nu se cunosc încă caracteristicile dinamice, însă cei de la Ford anticipează că prototipul va fi capabil să parcurgă distanţa de un sfert de milă în doar 8 secunde.
Prototipul este acum la etapa finală de producţie şi urmează să facă show incendiar la SEMA Show din Las Vegas, conform planurilor preliminare. Potrivit oficialilor companiei, Mustang Cobra Jet 1400 vine să aducă un tribut versiunii Mustang 428 Cobra Jet din 1968. Abia aşteptăm să-l vedem în acţiune, însă secvenţe din primele teste le puteţi vedea în clipul video de mai jos.
0
2,159
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!