Hennessey planifică să depăşească pragul de 500 km/h cu noul Venom F5

24 Aprilie 2020, 11:41
Denis Godorozea
Proiectul Hennessey Venom F5 a început în cadrul atelierului american de tuning încă cu 6 ani mai devreme, iar hypercar-ul nu a marcat încă debutul comercial. În acest timp americanii au venit cu mai multe actualizări, în contextul în care rivalii principali se lăudau cu noi recorduri de viteză şi acceleraţie.
Noul obiectiv al celor de la Hennessey este spargerea pragului psihologic de viteză maximă de 500 km/h. Afirmaţia vine de la oficialii atelierului de tuning în contextul în care rivalii de la Bugatti au reuşit să impună un record mondial cu un prototip Chiron, care a reuşit să atingă viteza de 490 km/h. Se pare că noul obiectiv va fi atins graţie unor noi modificări tehnice, or viteza maximă anunţată anterior pentru Venom F5 a fost de 484 km/h.
Hennessey a anunţat că versiunea de serie Venom F5 va marca debutul în vara acestui an. Americanii au sugerat că maşina lor va putea atinge viteza de 500 km/h, dar nu au precizat care va fi viteza maximă. De altfel, tunerii şi-ar mai putea revizui varianta finală sau să pregătească o versiune specială şi mai rapidă, or pentru titlul de "rege al hypercar-urilor" va lupta şi noul Koenigsegg Jesko Absolut, pentru care constructorul estimează o viteză maximă de 532 km/h.
0
1,532
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!