Industria auto europeană revine la normalitate: Volkswagen şi Volvo vor relua producţia în câteva zile

16 Aprilie 2020, 12:57
Denis Godorozea
Veşti bune pe fundalul crizei pandemice vin şi din Europa — mai mulţi constructori auto sunt determinaţi să reia producţia în doar câteva zile. Mai multe uzine Volkswagen şi Volvo vor porni benzile de producţie la principalele uzine europene, iar producţia componentelor auto a şi început deja!
Cu noutăţi îmbucurătoare au venit cei de la Volvo, care au reluat acum producţia pieselor şi componentelor auto la uzinele suedeze pentru liniile de producţie din China. Începând cu ziua de luni, însă, producţia auto va fi reluată de Volvo şi în Europa, la uzinele din Suedia şi Belgia, unde de curând a demarat şi asamblarea electromobilelor XC40 Recharge. Astfel, producţia va fi reluată după aproape o lună de la sistarea activităţii din 26 martie 2020. La data de 4 mai suedezii planifică să repornească producţia şi la noua uzină din SUA, unde este asamblat sedanul Volvo S60.
Tot data de 20 aprilie a fost aleasă de Volkswagen, care de luni va relua activitatea la fabricile din Zwickau şi Bratislava. Celelalte fabrici deţinute de Volkswagen în Germania, dar şi liniile de producţie din Portugalia, Rusia, Spania şi SUA urmează să reînceapă activitatea cu o săptămână mai târziu, din 27 aprilie, iar uzinele din Africa de Sud, Argentina, Brazilia şi Mexic vor porni liniile de producţie în luna mai.
Toyota anunţa mai devreme redeschiderea fabricilor din Franţa şi Polonia începând cu ziua de 22 aprilie. De menţionat, că deciziile de reluare a activităţii sunt luate în strictă conformitate cu recomandările şi restricţiile autorităţilor. Astfel, acesta pare a fi un mesaj ferm că criza pandemică va indica un declin în viitorul cel mai apropiat.
0
2,299
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!