Informaţii complete şi actualizate despre caracteristicile primului electromobil Mazda, SUV-ul MX-30

30 Aprilie 2020, 14:01
Denis Godorozea
Mazda MX-30 a marcat debutul mondial în toamna anului trecut. Acum crossover-ul electric este disponibil pentru comandă pentru clienţii europeni, iar livrările vor demara în următoarele luni. Odată cu deschiderea comenzilor, niponii au dezvăluit detalii tehnice complete despre primul electromobil din gamă.
Crossover-ul exte echipat cu un singur motor electric, amplasat pe puntea faţă, denumit e-Skyactiv, ce poate genera o putere maximă de 143 CP şi 265 Nm, cuplul fiind distribuit exclusiv roţilor frontale, aceasta fiind şi singura motorizare disponibilă pentru MX-30.
Motorul este alimentat de la o baterie de 35.5 kWh, ce promite o autonomie de circa 200 kilometri, potrivit datelor preliminare. Noile informaţii au dezvăluit, că conform standardului de calcul WLTP, crossover-ul va putea parcurge în regim urban chiar şi până la 298 kilometri, pe când într-un regim de exploatare mixt autonomia variază între 200 şi 262 kilometri. Comsumul mediu de energie va oscila în jurul cifrei de 19 kWh/100 km.
De la o sursă de energie AC cu până la 22 kW rezervele bateriei pot fi suplinite în proporţie de 100% timp de 4.5 ore, pe când de la o sursă de încărcare rapidă, cu până la 50 kW, rezervele pot fi suplinite în proporţie de până la 80% timp de 30-45 minute, ceea ce-l face pe acest crossover un electromobil perfect pentru oxploatare urbană, chiar cu o infrastructură mai puţin adaptată pentru acest tip de transport.
Greutatea proprie a crossover-ului constituie 1,570 kg (dintre care 310 kg bateriile) şi de rând cu caracteristicile mai rezervate ale motorului electric, cifrele dinamice nu vin să bată recorduri în segment — acceleraţia de la 0 la 100 km/h are loc în 9.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 140 km/h.
Având un preţ de pornire de circa 33,500-34,000 euro (cu taxele incluse), în funcţie de piaţă, Mazda MX-30 vine cu un set de echipamente foarte generos în interpretarea de bază GT. Standard crossover-ul dispune de senzori de ploaie şi lumină, lumini full-LED, sistem de climatizare automat, sistem multimedia cu ecran tactil şi afişaj color proiectat pe parbriz. Indiferent de versiune, MX-30 are jante de 18 ţoli, incluse standard, clienţii având posibilitatea să aleagă din două culori disponibile.
0
2,049
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!