Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KIA K3/Cerato va primi o versiune 100% electrică. Primele imagini şi informaţii despre substratul tehnic

17 Aprilie 2020 - 16:19
Denis Godorozea
KIA K3, comercializată în alte ţări cu denumirea Cerato, va primi curând o versiune 100% electrică. Actuala generaţie a sedanului de clasă compactă a fost prima în istoria companiei, care a beneficiat de un sistem de propulsie plug-in hybrid, iar acum oferta va fi suplinită şi de o variantă complet electrică. Primele informaţii şi imagini au fost publicate de presa din China.
Pentru a reduce costurile de dezvoltare, constructorul a minimizat modificările aplicate pentru versiunea electrică comparativ cu cele clasice cu motoare termice. Diferenţele sunt într-atât de minore, încât electromobilul va avea până şi două terminaţii ale "sistemului de evacuare" incluse în bara de protecţie spate. Ei bine, precum şi în cazul KIA K3 PHEV, acestea vin doar să-i ofere automobilului un aspect mai agresiv, dar nu sunt funcţionale.
Din punct de vedere al substratului tehnic KIA K3 EV este similar electromobilului Hyundai Lafesta EV, debutat în China mai devreme, astfel la acest capitol sud-coreenii nu au pregătit prea mari surprize. Cele două electromobile au la bază un motor electric de 184 CP, situat pe puntea faţă şi alimentat de la o baterie de 56.5 kWh, care promite o autonomie de până la 490 kilometri cu un singur plin al bateriilor. Autonomia a fost calculată în conformitate cu vechiul standard NEDC, ceea ce înseamnă că parcursul maxim real nu va fi la fel de generos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter