Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lada marchează 50 de ani de la fondarea companiei cu o versiune specială şi ciudată pentru Vesta

24 Aprilie 2020 - 09:23
Denis Godorozea
AvtoVAZ marchează cei 50 de ani de la înfiinţare — acum jumătate de veac în URSS îşi începea activitatea uzina de la Toliatti, unde a şi început asamblarea renumitului VAZ-2101. Cu această ocazie ruşii au pregătit o versiune specială pentru modelul de top din gama actuală, Lada Vesta. Ei bine, versiunea specială este un pic mai ciudată decât am fi putut intui, şi iată de ce.
Ediţia Lada Vesta SW Limited Edition este dedicată strict pieţei din Belarus şi nu va fi disponibilă în Rusia, deşi vine să marcheze cei 50 de ani de la înfiinţarea companiei. Afară de aceasta, ruşii au ales pentru versiunea specială varianta break a modelului de top Vesta, însă acest tip de caroserie este prea puţin solicitat în raport cu sedanurile, dar şi primul model asamblat la Toliatti a fost un sedan de fapt! În cel de-al treilea rând, afară de denumire, noul model nu aduce nimic nou în gamă.
Da, versiunea specială nu se va distinge absolut cu nimic de variantele de serie şi reprezintă un nivel de echipare fix, unul de top, cu toate opţionalele incluse, precum şi pachetul de adaptări de iarnă, care este disponibil pentru toate celelalte modele Vesta — clienţii care vor alege o Lada Vesta SW în nivelul de echipare Comfort şi va bifa pachetul Winter în lista opţionalelor va primi un automobil identic cu Vesta SW Limited Edition.
De altfel, nici tehnic nu există modificări — ediţia specială este echipată cu benzinarul standard de 1.6 litri, cu 106 CP la activ, cuplat la cutia manuală cu 5 rapoarte ce transmite cuplul, bineînţeles, pe puntea faţă. Ei bine, în comunicatul publicat de cei de la Lada s-a menţionat, că anterior Vesta nu a mai fost disponibilă în Belarus cu opţiuni similare de top, iar din acest motiv s-a decis denumirea pompoasă pentru premiera locală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter