Legenda americană: se vinde un Chevrolet Impala SS, produs în 1996, cu doar 3,500 kilometri parcurşi

16 Aprilie 2020, 16:02
Denis Godorozea
Precum germanii, japonezii, italienii şi britanicii au legendele lor care au scris istoria industriei auto, au şi americanii propriile lor legende, care nu se limitează doar la muscle-car-uri şi pick-up-uri monstruoase. Una dintre acestea este clasicul Chevrolet Impala SS, sedanul de performanţă preferat de poliţişti, dar şi infractori. Un exemplar produs în 1996, păstrat într-o stare tehnică perfectă şi cu un minim de parcurs la bord, a fost scos acum în vânzare.
Ei bine, Impala nu este la fel de apreciată şi în SUA, precum de fanii industriei auto americane din alte ţări, deşi generaţia respectivă Impala SS a fost produsă doar pe parcursul a 2 ani, timp în care au fost produse circa 70 mii unităţi, şi nu enumeră prea multe exemplare în stare tehnică perfectă acum. Modelul din imagini este o excepţie de apreciat, însă.
Acest Chevrolet Impala este printre ultimile sedanuri din industria auto globală construit pe cadru dur — substratul tehnic a fost moştenit de la modelul Caprice, Impala SS fiind o versiune de performanţă a acestuia. Cu atât mai special este modelul din imagini, care are un substrat tehnic întreţinut într-o stare perfectă, precum şi caroseria şi materialele de la bord, pe când odometrul indică doar 2,174 mile, echivalentul a circa 3,500 kilometri!
Sub capota Impala SS s-a situat benzinarul V8, aspirat natural, de 5.7 litri, preluat de la Corvette. Motorul este capabil de 264 CP şi 447 Nm şi se cuplează la cutia automată cu 4 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. În această ipostază sedanul poate atinge viteza de 60 mph (97 km/h) în 7 secunde, viteza maximă fiind limitată la 229 km/h.
Platforma cu cadru dur şi suspensia arhaică nu va permite abordarea savuroasă a virajelor şi nici nu promite o manevrabilitate şi stabilitate de excepţie, însă proprietarii maşinii vor aprecia puterea pură şi sunetul impunător produs de benzinarul de sub capotă şi eşapament. Dar câte priviri este capabilă să adune această maşină de culoare neagră în stare perfectă pe străzile nocturne ale New York-ului, de exemplu!
Maşina este scoasă în vânzare la licitaţie. Ultimile actualizări au indicat un preţ puţin peste 10 mii dolari americani şi cel mai probabil la finalul licitaţiei nu va urca mai sus de 20 mii dolari, însă bijuteria asta îşi va găsi un loc special în garajul viitorului proprietar, care îi cunoaşte preţul.
0
1,721
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!