Lexus lansează actualizări tehnice importante pentru coupe-ul şi decapotabila LC

9 Aprilie 2020, 16:44
Denis Godorozea
Lexus anunţă o serie de actualizări majore pentru coupe-ul şi decapitabila LC — acestea vor fi disponibile iniţial pe piaţa nord-americană din vara acestui an, iar ulterior vor fi adaptate şi pentru celelalte pieţe. Niponii au pregătit îmbunătăţiri importante de ordin tehnic, dar nu şi modificări estetice. Noile modificări vin în primul rând să amplifice senzaţiile de care se poate bucura şoferul sportivei.
Cele mai multe îmbunătăţiri vin la nivel de suspensie — niponii au pregătit componente noi din aluminiu pentru suspensie şi stabilizatoare, cele din urmă fiind rigidizate. Noi sunt şi arcurile. Datorită modificărilor Lexus LC şi-a îmbunătăţit stabilitatea în viraje şi reacţiile volanului. Constructorul a mai lansat seturi noi de jante de 21 ţoli, iar împreună toate aceste modificări au dus şi la o micşorare a greutăţii proprii a maşinilor.
În premieră Lexus LC beneficiază de sistemul activ de stabilitate Active Cornering Assist, care vine în ajutorul şoferului în abordarea virajelor la viteze medii şi mari. Unitatea de control al cutiei de viteze automate cu 10 rapoarte a fost recalibrată — într-un regim de rulare mai intens cutia va menţine mai mult timp treptele inferioare şi în special în zonele de turaţii optime pentru a atinge puterea şi cuplul maxim, adaptându-se stilului de condus ales de şofer.
În loc de desert noutăţile pregătite pentru Lexus LC sunt servite cu un set de îmbunătăţiri la interior, în special pentru sistemul multimedia actualizat, cu ecran de 10.3 inch. Acesta oferă acum conectivităţi Apple CarPlay, Android Auto având inclus asistentul vocal Amazon Alexa. Concomitent şi lista nuanţelor de caroserie a fost suplinită cu culorile Camdium Orange şi Nori Green Pearl. Interiorul poate fi comandat acum cu tapiserie din piele Flare Red, iar în lista jantelor sunt incluse câteva seturi noi cu dimensiuni de 20 şi 21 ţoli.
Unităţile de propulsie nu au fost modificate. Amintim că Lexus LC 500 este oferit cu benzinarul aspirat natural V8 de 5.0 litri, capabil să dezvolte 477 CP şi 540 Nm. Versiunea hibridă LC 500h are la bază benzinarul aspirat natural V6 de 3.5 litri, asistat de două motoare electrice. Cumulativ versiunea electrificată poate oferi 359 CP şi 475 Nm.
0
1,538
GALERIE FOTO (52 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!