Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mai puţin de o secundă până la 200 km/h?! HyperPower a prezentat un nou motor electric super performant

7 Aprilie 2020 - 14:31
Denis Godorozea
Compania australiană HyperPower Technologies a prezentat un nou motor electric QFM-360-X pentru hypercar-uri şi trenurile Hyperloop. În diferite ipostaze, în funcţie de unitatea de transport şi numărul motoarelor electrice de la bord, sistemul poate propulsa până la viteza de 200 km/h în mai puţin de o secundă!
Motorul poate fi utilizat pentru hypercar-urile de performanţă, pentru bolizi de curse, trenuri dar şi în industria aero-cosmonautică. Parte a holdingului lui Michael Fragomeni, HyperPower Technologies va testa în acţiune noul motor în cadrul dragster-ului Top Fuel, dezvoltat în cooperare cu echipa Top EV Racing.
În acest caz dragster-ul va fi echipat cu 4 motoare electrice, ce vor livra în tandem 5,434 CP (un motor oferă la activ 1,359 CP). Această putere colosală va permite bolidului de curse să accelereze de la 0 până la 200 km/h în doar 0.8 secunde! Mai puţin de o secundă până la 200 km/h, dragilor! Viteza maximă constituie în acest caz 612 km/h şi poate fi atinsă în mai puţin de 5 secunde.
Producătorul informează că motorul electric poate fi utilizat nu doar în industria auto, ci poate sta la baza unui tren din seria Hyperloop, de exemplu — în acest caz trenul va fi echipat cu până la 10 motoare QFM-360-X, care vor genera un total de 15,586 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter