Mândria Volkswagen: turbodieselul V8 indică un nivel de emisii mai mic cu 75% decât limita legală

9 Aprilie 2020, 15:08
Denis Godorozea
Volkswagen are un nou motiv de mândrie: testele independente atestă că propulsorul turbodiesel V8 instalat sub capota noului Touareg indică un nivel de noxe mult mai mic în raport cu limitele stabilite legal. Testul realizat recent de Emission Analytics în condiţii reale de exploatare au demonstrat că nivelul de NOx emis de Touareg cu V8 TDI este cu până la 75% mai mic decât prevede limita impusă în Uniunea Europeană.
După scandalul Dieselgate mulţi constructori au renunţat treptat la unităţile de propulsie pe motorină, precum cei de la Toyota, de exemplu. Dar nu este şi cazul Volkswagen, care a decis să investească masiv în dezvoltarea unei generaţii noi de propulsoare pe motorină, care să corespundă normelor severe de poluare. Amintim că scandalul cu motoarele diesel a izbucnit după ce autorităţile americane au dispus testarea vehiculelor Volkswagen într-un regim de exploatare real. Ei bine, acum, în condiţii similare, chiar şi cele mai performante motoare germane indică un nivel de emisii mai mult decât decent!
Emission Analytics au realizt un test în mai multe regiuni din Germania, pe diferite trasee, iar media de emisii de NOx a constituit doar 14 mg/km, pe când limita impusă în Uniunea Europeană pentru aceste emisii este de 80 mg/km! Rezultatul este cu atât mai spectaculos, dacă e să ne amintim că unitatea EA898 V8 este instalată sub capotele celor mai performante versiuni Touareg, şi poate livra la activ 421 CP şi 900 Nm! De altfel, acest motor de 4.0 litri se mai instalează şi sub capotele modelelor Audi SQ7 şi Bentley Bentayga.
0
1,761
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!