Maşinile persoanelor care încalcă regimul de carantină vor fi reţinute şi evacuate

13 Aprilie 2020, 16:11
Denis Godorozea
Autorităţile din Rusia au dispus aplicarea unor sancţiuni mai dure pentru persoanele care încalcă regimul de carantină. De la finalul săptămânii trecute maşinile cetăţenilor sunt reţinute şi evacuate la o parcare specială dacă aceştia sunt surprinşi la volan în timp ce încalcă regimul.
Ei bine, sancţiunile înăsprite vizează doar acele persoane, care au fost plasate în mod oficial în carantină, or autorităţile centrale nu au introdus un regim de situaţie excepţională în ţară, iar autorităţile locale au fost împuternicite se ia decizii în acest sens individual, în funcţie de cât de mult se răspândeşte infecţia în regiune. Deci, vor fi evacuate doar maşinile cetăţenilor, care sunt infectaţi cu Covid-19 sau care au fost plasaţi în carantină după revenire în ţară sau în cazul în care unul dintre apropiaţii săi au fost testaţi pozitiv. În aceeaşi categorie intră şi persoanele care au contactat cu oamenii infectaţi dar nu au fost testaţi pozitiv.

Pe lângă evacuarea maşinii, persoanele care încalcă normele de carantină vor achita amenzi în mărime de 5,000 ruble ruseşti. Mai mult de atât, amenzile vor fi aplicate şi în regim online, din moment ce maşina ce aparţine persoanei aflate în carantină va fi surprinsă de camerele de supraveghere din traficul rutier. La finalul săptămânii trecute câteva maşini au fost evacuate în conformitate cu noile prevederi legale — transportate la parcarea specială, maşinile au fost dezinfectate cu soluţii speciale, iar proprietarii maşinilor au fost escortaţi la spital de forţele de ordine.
0
1,601
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!