Mazda marchează 100 ani de la fondare cu versiuni speciale pentru întreaga gamă de modele

3 Aprilie 2020, 19:34
Denis Godorozea
Mazda marchează 100 de ani de la fondare — compania şi-a început activitatea în 1920, odată cu venirea lui Jujiro Matsuda la conducerea companiei Toyo Cork Kogyo, care în acea perioadă exista deja de câţiva ani. Anume Matsuda a dispus reorientarea companiei spre producţia vehiculelor, însă producţia automobilelor a demarat mai târziu.
În anii 1930 compania a început producţia triciclelor şi tot atunci compania a fost redenumită în Mazda, în cinstea unei zeităţi nipone. Primul automobil de serie Mazda a apărut, însă, cu trei decenii mai târziu, în 1960, acesta fiind coupe-ul compact R360. Versiunile de top Mazda R360 aveau o caroserie bicoloră, cu acoperiş de culoare roşie şi anume acest element distinctiv a fost moştenit şi de ediţia aniversară din acest an.
De altfel, doar modelele Mazda MX-5 şi primul electromobil din gamă MX-30, ca cele mai importante maşini din portofoliu, vor beneficia de o caroserie bicoloră cu plafon de culoare roşie, pe când alte modele din seria 100th Anniversary Special Edition se vor limita pe exterior la mici elemente de decor şi inscripţii distinctive. Printre acestea se enumeră hatch-urile Mazda2, Mazda3, sedanul Mazda6, dar şi SUV-urile CX-3, CX-30, CX-5, CX-8 şi CX-9. Aceste maşini se vor distinge de cele de serie prin habitaclul tapisat cu piele de culoare roşie, la interior fiind prezente şi inscripţiile distinctive.
Versiunile speciale pentru întreaga gamă vor fi disponibile pe parcursul întregului an 2020, versiunea fiind deja lansată comercial în Japonia — constructorul nu a anunţat limite pentru seria aniversară.
0
1,587
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!