Mazda6 vrea să se dueleze cu BMW Seria 5: Ce modificări va simţi cel mai mare sedan al niponilor?

14 Aprilie 2020, 15:42
Denis Godorozea
Noua generaţie Mazda6 se va distinge mult de predecesorii săi — o schimbare radicală în concepţia modelului îl va aduce într-un segment absolut nou, unde sedanul şi break-ul ar putea concura cu granzii germani BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class. Cel puţin, potrivit informaţiilor preliminare, viitoarea Mazda6 va avea o arhitectură asemănătoare cu cea a modelului bavarez.
Pentru viitoarele modele de dimensiuni mari niponii au dispus dezvoltarea unei platforme absolut noi, iar în momentul anunţului a fost dezvăluit că platforma va avea standard tracţiune pe puntea spate şi un motor amplasat longitudinal cu 6 cilindri în linie. Mai mult de atât, se vehiculează că niponii pregătesc chiar două astfel de motoare, unul alimentat cu benzină, Skyactiv-X, şi unul pe motorină, Skyactiv-D.
Nu doar platforma şi noua concepţie va aduce viitoarea generaţie Mazda6 în liga sedanurilor premium. Aici ar trebui să mai menţionăm avansul constructorului nipon în ceea ce priveşte calitatea materialelor de la bord şi lista opţionalelor şi avem un rival perfect pentru BMW Seria 5!
Premiera noii generaţii Mazda6 este aşteptată pe parcursul anului 2022. Acesta va fi primul model din gama niponilor, care va debuta pe noua platformă cu tracţiune spate. Din punct de vedere stilistic noua navă amiral se va inspira de la conceptul Vision Coupe din imagini.
0
2,125
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!