Nava amiral electrică Mercedes-Benz EQS va avea o versiune de performanţă semnată de AMG

6 Aprilie 2020, 16:57
Denis Godorozea
Nava amiral electrică a celor de la Mercedes-Benz se pregăteşte de debut — coupe-ul stilat cu 4 uşi Mercedes-Benz EQS va fi prezentat până la finalul acestui an sau în primele luni ale anului viitor, însă în mediul online au fost distribuite informaţii picante despre o viitoare variantă de performanţă a electromobilului. Deci, electrocar-ul de serie, prefaţat de conceptul Vision EQS, prezentat în toamna acestui an, va avea o versiune condimentată, preparată de Mercedes-AMG.
Deocamdată informaţiile despre substratul tehnic al viitorului electromobil de top din gama constructorului din Stuttgart se limitează la caracteristicile unei dintre versiunile lui EQS — sedanul va fi echipat cu două motoare electrice cu o putere cumulativă de 476 CP, acestea fiind alimentate de o baterie de 100 kWh, care promite o autonomie de circa 700 kilometri.
Varianta de top, însă, semnată de AMG, va oferi o autonomie similară, dar va avea, cel mai probabil, o baterie mai mare, or aceasta va alimenta două sau chiar trei motoare electrice, care vor livra în tandem peste 600 CP! În această ipostază sedanul stilat va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în 4.2 secunde.
Premiera variantei de performanţă va avea loc, potrivit celor de la Autocar, nu mai devreme de anul 2022, în condiţiile în care la moment nu a fost clarificată data exactă a premierei versiunilor standard Mercedes-Benz EQS.
0
1,283
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!