Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche a publicat rezultatele vânzărilor pentru primul trimestru 2020. Câte unităţi Taycan au fost vândute?

27 Aprilie 2020 - 16:01
Denis Godorozea
Porsche a publicat rezultatele vânzărilor pentru primul trimestru al acestui an — în ciuda crizei pandemice, constructorul din Stuttgart raportează o scădere a vânzărilor cu doar 5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe când alţi constructori raportează scăderi simţitor mai mari. Chiar şi aşa, germanii s-au ciocnit acum cu o problemă cu primul electromobil din gamă — cererea pentru Taycan este mult mai mare decât capacitatea de producţie.
În primele trei luni ale anului Porsche a livrat un total de 53,125 automobile, în scădere cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Fruntaşul gamei rămâne a fi SUV-ul Cayenne — în primul trimestru germanii au livrat 18,417 unităţi, acesta fiind urmat de cel de-al doilea SUV, Macan, care a înregistrat vânzări de 15,547 unităţi. Rezultatele primului electromobil din gamă, Taycan, sunt, însă simţitor mai mici, iar la mijloc este, aparent, gafa comisă chiar de constructorul german.
Aşadar, dacă SUV-urile au o cotă de peste 50% din totalul vânzărilor Porsche, atunci cota electromobilului Taycan ajunge la doar 2.6%, numărul unităţilor livrate în primele trei luni ale acestui an fiind de 1,391. Cu cele 813 unităţi livrate la finalul anului trecut, în total Porsche a livrat clienţilor doar 2,204 electromobile. Taycan nu se confruntă cu lipsă de cerere, însă, or numărul comenzilor a depăşit acum 15,000, iar germanii raportează şi un număr similar pentru comenzi preliminare. În acest context, germanii planifică acum să crească capacitatea de producţie pentru Taycan, care acum constituie doar 800 unităţi pe lună.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter