Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Toyota Yaris Cross, cel mai compact crossover din gama niponilor

23 Aprilie 2020 - 12:22
Denis Godorozea
Toyota prezintă primele informaţii şi imagini cu noul Yaris Cross, cel mai compact SUV din gama constructorului nipon dezvoltat special pentru piaţa europeană. Noul model vine să concureze în segmentul celor mai compacte SUV-uri şi a pregătit picanterii savuroase pentru a atrage clienţii. Să vedem, deci, ce aduce noul Yaris Cross.
După cum sugerează şi denumirea, noul crossover are la bază substratul tehnic al noii generaţii Yaris, de la care a moştenit şi o parte din limbajul stilistic. Chiar şi aşa, există diferenţe tehnice consistente, iar din punct de vedere al designului Yaris Cross a ochit unele elemente şi de la SUV-urile mai mari din gamă, precum C-HR şi RAV4.
Stilistic Yaris Cross este orientat spre clienţii tineri, oferind o mare varietate de nuanţe şi combinaţii pentru vopseaua caroseriei — aceasta poate fi bicoloră, iar în cazul plafonului negru acesta se combină perfect cu ornamentele din plastic negru de pe partea inferioară a caroseriei, care la rândul lor oferă un aspect mai brutal maşinii în ciuda dimensiunilor compacte.
Precum şi exteriorul, habitaclul SUV-ului surprinde printr-o arhitectură mai complicată şi stilată — clienţii vor putea combina mai multe culori pe interior şi să-şi personalizeze maşina cu o gamă diversă de inserţii decorative. Consola centrală este segmentată ergonomic, pe partea de sus fiind situat ecranul tactil al sistemului multimedia cu conexiuni Apple CarPlay şi Android Auto, mai jos fiind situat blocul de comenzi pentru sistemul de climatizare şi un compartiment dedicat obiectelor personale, unde opţional poate fi bifat un sistem wireless pentru încărcarea smartphone-ului.
În lungime crossover-ul compact măsoară 4,180 mm, fiind cu 240 mm mai lung decât hatch-ul standard, iar garda la sol este cu 30 mm mai mare decât în cazul lui Yaris. Contrar tendinţelor din segment, Toyota Yaris Cross oferă şi versiuni cu tracţiune integrală. Substratul tehnic este preluat, în mare parte, de la compacta Yaris, inclusiv platforma GA-B.
Iniţial pentru Yaris Cross a fost anunţată doar motorizarea hibridă ce combină benzinarul de 1.5 litri, acompaniat de unul sau două motoare electrice. În primul caz crossover-ul va avea un sistem de tracţiune pe puntea faţă şi 116 CP la activ, iar în cel de-al doilea caz este vorba de un sistem de tracţiune integrală cu un motor electric dedicat, amplasat pe puntea spate.
Producţia noului Yaris Cross va avea loc la uzina niponilor din Franţa, iar cei de la Toyota anticipează o producţie anuală de circa 150 mii unităţi, toate destinate pieţei europene. La moment nu se cunoaşte, însă, când va avea loc lansarea pe piaţă, iar voci apropiate companiei sugerează că livrările vor demara abia în vara anului viitor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter