Premieră mondială: noua generaţie Audi A3 Sedan

21 Aprilie 2020, 11:43
Denis Godorozea
Audi prezintă în premieră mondială în mediul online noua generaţie A3 Sedan — compacta păşeşte în noua generaţie cu un design nou, mult mai stilat acum, şi aduce acelaşi set de actualizări tehnice consistente, precum şi hatch-ul prezentat mai devreme în acest an. Modelul din Ingolstadt este gata să opună rezistenţă compactelor BMW Seria 1 sedan (generaţie precedentă) şi Mercedes-Benz A-Class sedan. Să vedem prin ce este gata să atragă cumpărătorii!
Comparativ cu predecesorul sedanul A3 a indicat o creştere simţitoare în dimensiuni — în lungime a adăugat 40 mm, măsurând acum 4.5 metri şi fiind mai lung decât hatch-ul actual A3 Sportback cu 160 mm. Aceste metamorfoze la nivel de proporţii au permis designerilor să creeze o siluetă mai echilibrată şi mult mai dinamică decât anterior. Ampatamentul a rămas, însă, neschimbat, fiind de 2.64 metri, iar elementele stilistice sunt aproape în totalitate preluate de la varianta Sportback, de altfel.
Printre acestea se enumeră şi elementele de design ale părţii frontale — pentru variantele de top sunt disponibile farurile Matrix LED cu lumini de zi reprezentate de 15 segmente de iluminare cu noi semnături distinctive. Elementele LED sunt aplicate şi la nivelul blocurilor optice spate, care vor avea o semnătură asemănătoare cu cele de pe A3 Sportback. Indiferent de nivelul de echipare, posteriorul va include un soi de eleron integrat în capacul portbagajului, iar montanţii spate sunt suficient de mult înclinaţi pentru a trage asemănări cu coupe-urile cu 4 uşi. Modificările stilistice au rezultat şi într-un coeficient aerodinamic mai bun, de 0.25 comparativ cu 0.28, cât indică hatch-ul A3 Sportback.
Aproape identic cu A3 Sportback este şi interiorul noului Sedan, care a cucerit privirile în momentul premierei cu arhitectura stilată a planşei de bord. Lista opţionalelor include acum un instrumentar de bord digital cu ecran de 10.25 inch, iar consola centrală poate fi dotată cu un sistem multimedia cu ecran de 10.1 inch. Pentru variantele de top este prevăzut sistemul Audi Virtual Cockpit, care pe lângă ecranul multimedia de top vine cu un ecran mai generos pentru instrumentarul de bord digital, de 12.3 inch.
A3 Sedan a făcut un pas imens în materie de sisteme de siguranţă activă. Sistemul de frânare automatizată de urgenţă şi sistemul de menţinere a benzii de circulaţie sunt incluse standard pentru toate versiunile A3 comercializate în Europa, iar opţional sunt disponibili asistenţii sofisticaţi de parcare şi o listă completă de sisteme de prevenire a impacturilor, inclusiv în marşarier.
Lansarea comercială a noului Audi A3 Sedan va avea loc în câteva săptămâni de la momentul premierei. Iniţial noul model va fi disponibil cu două motorizări, una pe benzină şi una pe motorină. Versiunea 35 TFSI are sub capotă benzinarul turbo de 1.5 litri, cu 150 CP la activ. Motorul este cuplat standard la cutia manuală cu 6 trepte, iar în cazul versiunii echipate cu cutie automată cu 6 rapoarte benzinarul mai este asistat de un sistem mild-hybrid de 48 V. Pentru amatorii propulsoarelor diesel iniţial va fi disponibilă doar versiunea 35 TDI, cu propulsor de 2.0 litri sub capotă, cuplat la cutie automată şi capabil să dezvolte 150 CP.
Mai târziu lista motorizărilor disponibile va fi suplinită de un benzinar turbo de 1.0 litri cu 3 cilindri, o unitate incipientă turbodiesel pe baza propulsorului de 2.0 litri. Preţul de pornire pentru versiunea incipientă 30 TFSI cu motor de 1.0 litri va fi de circa 27,700 euro în Germania.
0
4,661
GALERIE FOTO (43 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!