Premieră: noua, cea de-a patra generaţie Toyota Harrier

13 Aprilie 2020, 12:28
Denis Godorozea
Toyota prezintă online cea de-a patra generaţie a crossover-ului Harrier. Noul model a preluat limbajul stilistic de la Avalon şi se distinge mult de celelalte SUV-uri din gamă din punct de vedere al designului. Tehnic, însă, Harrier este foarte apropiat de RAV4, având o platformă şi motorizări similare.
Deci, stilistic Harrier se distinge mult de alte SUV-uri din gamă — aspectul exterior este prezentat de farurile alungite, asemănătoare cu cele ale lui Avalon, iar la posterior şi-au făcut loc blocuri optice înguste unite între ele cu o dungă orizontală LED, absolut funcţională. Având la bază platforma GA-K, derivată din TNGA, Harrier a moştenit substratul tehnic de la noul RAV4. Potrivit constructorului, noua generaţie a crossover-ului oferă un echilibru optim între confort şi senzaţii de condus, iar tehnologia a fost deja testată pe RAV4, care a devenit mult mai savuros în condus.
La interior Harrier a avansat mult. Arhitectura planşei de bord a fost ochită de la modelele noi din gamă, debutate anterior, iar constructorul a precizat că tapiseria este de o calitate superioară acum. Standard scaunele au tapiserie textilă, iar pentru variantele de top este inclusă tapiseria din piele. Standard este inclus ansamblul de sisteme de siguranţă activă Toyota Safety Sense, cu sistem de frânare automatizată de urgenţă şi de menţinere a benzii de circulaţie, iar o premieră în lista opţionalelor este planoful panoramic, indisponibil anterior pentru Harrier. O noutate pentru întreaga gamă este ecranul sistemului multimedia, ce domină consola centrală, mai mare ca şi dimensiuni, dar şi într-o formă nouă — tabletă poziţionată orizontal.
Versiunile incipiente Harrier vor fi echipate cu benzinarul aspirat natural de 2.0 litri, cu 171 CP la activ, ce se cuplează la cutia cu variaţie continuă. Versiunile de top sunt echipate cu sistemul hibrid THS II cu benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, cu 4 cilindri, iar la activ motorul termic asistat de cel electric oferă până la 222 CP. Pentru ambele motorizări este disponibil sistemul de tracţiune integrală, iar în cazul variantei hibride puntea spate va fi acţionată de un motor electric adiţional.
0
3,267
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!