Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premiera succesorului lui Nissan 370Z ar putea avea loc pe parcursul următoarelor 12 luni

15 Aprilie 2020 - 15:03
Denis Godorozea
Debutul succesorului lui Nissan 370Z va avea loc pe parcursul următoarelor 12 luni, potrivit informaţiilor distribuite de presa britanică. Voci apropiate companiei japoneze au relatat despre unitatea de propulsie care ar putea fi utilizată de noua generaţie a sportcar-ului iconic Nissan, care potrivit informaţiilor preliminare va primi denumirea 400Z.
În 2019 Nissan a marcat cei 50 de ani de la apariţia primului model sportiv în gamă — 240Z. Cu această ocazie compania a lansat ediţia aniversară 370Z 50th Anniversary, însă renumitul model se află acum la etapa finală a carierei sale, or pe parcursul anului viitor este aşteptată premiera succesorului actualului model. Nu se cunosc prea multe informaţii despre substratul tehnic al viitorului model, însă presa britanică susţine că a intrat în posesia unor informaţii veridice, cu referire la surse din interiorul companiei, care au dezvăluit detalii despre unitatea de propulsie.
Astfel, noul model, care ar putea primi denumirea 400Z, va utiliza un benzinar V6 twin-turbo de 3.0 litri, capabil să dezvolte nu mai puţin de 400 CP, iar aceste performanţe vor fi puse la dispoziţia versiunilor incipiente, pe când ulterior sportiva va beneficia de versiuni mai performante, care să ofere şi o putere totală mai generoasă. De exemplu, un eventual 400Z Nismo ar putea dispune la activ de circa 500 CP. Motorul se va cupla standard la o cutie automată cu 9 rapoarte, însă pentru purişti va fi disponibilă şi o cutie manuală cu 6 trepte.
Nissan a precizat de mai multe ori că nu planifică să sacrifice modelul iconic, însă actualul 370Z a fost lansat acum 12 ani, reprezentând o evoluţie a predecesorului, renumitului 350Z. În această ordine de idei, succesorul bolidului nu se va lăsa prea mult aşteptat, ba mai mult de atât, sportiva de generaţie nouă s-ar afla acum la etapele finale de teste înainte de premieră şi lansare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter