Premieră: un nou electromobil în gama Opel! Utilitara Vivaro-e promite o autonomie de peste 300 km

29 Aprilie 2020, 10:43
Denis Godorozea
Electrificarea în gama Opel continuă cu o nouă premieră — de această dată germanii diversifică oferta în segmentul utilitarelor cu versiunea 100% electrică Vivaro-e. Monovolumul promite o autonomie de peste 300 kilometri şi va fi lansat pe piaţă în vara acestui an.
Stilistic Vivaro-e nu se distinge prea mult de versiunile convenţionale cu motoare termice, substratul tehnic electrificat fiind trădat de cele două capace ale prizelor electrice pentru suplinirea rezervelor de energie. Pentru a acoperi un segment de piaţă cât mai mare, germanii vor oferi trei versiuni diferite Vivaro-e, în funcţie de ampatament şi lungime. Chiar şi aşa, cel puţin de la început electromobilul utilitar va fi oferit cu o singură motorizare — cu un motor electric de 136 CP şi 260 Nm, ce acţionează puntea faţă. În schimb, clienţii vor putea alege dintre două variante de baterii.
Substratul tehnic electrificat şi greutatea proprie mai mare a maşinii a impus însă limite la capacitatea de tractare a utilitarei — Vivaro-e poate tracta încărcături cu o greutate de până la 1,275 kg (versiunile cu motoare termice permit o încărcătură de până la 1,405 kg), iar opţional monovolumul poate fi echipat cu cârlig pentru tractarea remorcilor cu o greutate de până la o tonă.
Indiferent de versiunea aleasă, Vivaro-e poate circula cu viteze de până la 130 km/h, limita fiind impusă electronic. Clienţii pot alege dintre două versiuni de baterii, de 50 kW, cu o autonomie de 230 kilometri, şi de 75 kW, cu autonomie de până la 330 kilometri. Caracteristicile au fost calculate conform standardului WLTP.
Deci, chiar şi în versiunea incipientă Vivaro-e oferă o autonomie suficientă pentru sarcini urbane, iar germanii susţin că rezervele bateriei pot fi suplinite de la surse de încărcare rapidă de până la 100 kW — în aceste condiţii rezervele pot fi suplinite în proporţie de până la 80% în doar 45 minute pentru bateria de top, sau 30 minute pentru bateria incipientă.
0
1,676
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!